NE NAPUSTITE LI POŠTE SRBIJE, VIŠE NE RAČUNAJTE NA NAŠU ZAŠTITU: Stejt department poslao ultimatum Albancima! Hladan tuš!

Autor:

Vesti

07.08.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se niko nije nadao!

NE NAPUSTITE LI POŠTE SRBIJE, VIŠE NE RAČUNAJTE NA NAŠU ZAŠTITU: Stejt department poslao ultimatum Albancima! Hladan tuš!

Foto: youtube.com/CNN

Portparol Stejt departmenta Met Miler izrekao je upozorenje vlastima u Prištini zbog upada policije i zatvaranja ispostava Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije.

Miler je izjavio da vlasti u Prištini jednostranim potezima rizikuju da izgube podršku koju su SAD uložile u stvaranje tzv. Kosova.

Ovim činom, koji je Evropska unija osudila kao „jednostrano i nekoordinisano“, krše se sporazumi sklopljeni u okviru dijaloga. Čini se da ukor EU i značajno neodobravanje međunarodne zajednice Aljbin Kurti do sada nije shvatao ozbiljno.

- Koliko crvenih linija na severu Kosova premijer Kurti može da krši bez ikakvih posledica? - pitala je novinarka Ksenija Pavlović.

- Neću da spekulišem o budućim akcijama, počeo je Miler, naglašavajući zabrinutost SAD zbog nekoordinisanih odluka tzv. Kosova.

- Ono što ću reći jeste da smo zabrinuti zbog kontinuiranih nekoordiniranih odluka rukovodstva Kosova. Verujemo da su doveli u opasnost prilike koje smo pomogli da stvore, rekao je portparol Met Miler.

Stejt department je decenijama sarađivao sa kosovskim političkim liderima kako bi podstakao mir i prosperitet u zemlji, istovremeno unapređujući evroatlantske ambicije tzv. Kosova. Ipak, pod upravom premijera Kurtija, u Vašingtonu postoji opipljiva zabrinutost da tzv. kosovska vlada ugrožava sve na čemu su SAD radile.

- Ono što bismo ohrabrili Vladu Kosova da uradi jeste da se vrati bliskom i konstruktivnom angažmanu sa Sjedinjenim Državama, sa EU, sa NATO-om i drugim bliskim međunarodnim partnerima.

Prema onome što je Met Miler otkrio, ova poruka je jasno preneta i javno i privatno vladi tzv. Kosova.

- Mi smo im to jasno stavili do znanja, potvrdio je Miler.

Zatvaranje pošta u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću izazvalo je oštru osudu Srbije, a predsednik Aleksandar Vučić osudio je akciju kao provokativan potez Kurtija koji ugrožava regionalnu stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading