MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE SE HITNO OGLASILO! Lažna je vest da se ovo ukida, žele NEOSNOVANE PROTESTE!

Autor:

Vesti

05.08.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvi potezi, kako kažu u Ministarstvu, govore da su motivi pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji.

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE SE HITNO OGLASILO! Lažna je vest da se ovo ukida, žele NEOSNOVANE PROTESTE!

Foto: Photo by NeONBRAND on Unsplash

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da su netačne informacije pojedinih asocijacija proizođača mleka, koji na društvenim mrežama i Viber grupama šire vest o ukidanju premija za mleko.

Na sastancima održanim u Vladi Srbije i Ministarstvu, predstavnicima asocijacija proizvođača mleka rečeno je da se premije za mleko ne ukidaju, te da ne šire lažne vesti u javnosti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, neodgovorni pojedinci iz asocijacija su uprkos tome nastavili sa objavljivanjem netačnih informacija, pritom pozivajući proizvođače na protest.

Ovakvi potezi, kako kažu, govore da su motivi pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji.

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da su u više navrata istakli da su otvoreni za dijalog sa svim sektorima poljoprivrede u našoj zemlji, s ciljem konstruktivnih razgovora i zajedničkog iznalaženja prihvatljivih rešenja za probleme u poljoprivredi, kao i da je ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović do sada održao niz sastanaka sa predstavnicima poljoprivrednika.

Ministarstvo će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede i neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija, a udruženja koja šire ovakve informacije sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa Ministarstvom, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading