"OLUJA JE POGROM! DA SE NIKADA NE ZABORAVI"! Ana Brnabić nikad oštrija!

Autor:

Vesti

03.08.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" 1995. godine ubijeno je ili nestalo oko 2.000 Srba, a više od 220.000 je proterano.

"OLUJA JE POGROM! DA SE NIKADA NE ZABORAVI"! Ana Brnabić nikad oštrija!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić prisustvovala je danas u Loznici državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" i tom prilikom je poručila da se nikada ne smeju zaboraviti sve žrtve i nepravda počinjena nad Srbima u toj oružanoj akciji.

- Oluja je pogrom! Da se nikada ne zaborave sve žrtve i nepravda počinjena nad srpskim narodom u ovoj oružanoj akciji - napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu.

Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju Dan sećanja na stradale u "Oluji" od 2015. godine, a prošle godine je obeležen u Prijedoru. U hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" 1995. godine ubijeno je ili nestalo oko 2.000 Srba, a više od 220.000 je proterano.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ceo državni vrh prisustvovli su danas obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja".

Svečanost se održala  na stadionu „Lagator“ u Loznici pred više od 30.000 ljudi.

Na stadionu Lagator su se okupili predstavnici celokupnog državnog vrha, kao i Patrijarh Porfirije i starešine SPC.

Prilikom izlaska na binu Vučić je dočekan ovacijama prisutnih, a potom je pozdravio sve zvanice i narod koji se okupio na Lagatoru.

- Deset godina je kako obeležavamo na svečan način ovaj zločin, najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata. Okupljamo se da obeležimo veliku srpsku tragediju, veliku nesreću. I 10 godina to radimo bez izuzetka, iako uvek imate "važnije stvari".

Više o tome šta je Vučić rekao, ali i kako je izgledala ceromonija pogledajte na ovom linku.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading