"DANAS JAČI NEGO IKAD"! Premijer Vučević posle obeležavanja godišnjice "Oluje" poručio: "Mi ćemo raditi, graditi, pobeđivati i sećati se"! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.08.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan egzodus i zločini Hrvatske vojske nad civilnim stanovništvom, razaranja gradova i sela, svedoče mržnju! A mi nećemo mrzeti. Mi ćemo raditi, graditi, pobeđivati i sećati se! Da bismo znali, da bismo bili bolji, veći i jači, istakao je Vučević.

"DANAS JAČI NEGO IKAD"! Premijer Vučević posle obeležavanja godišnjice "Oluje" poručio: "Mi ćemo raditi, graditi, pobeđivati i sećati se"! (FOTO)

Foto: Printscreen/Youtube/TV Pink

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević se na svom instagram profilu osvrnuo na obeležavanje godišnjice akcije "Oluja".

 

 

- Danas smo jači nego ikada! Naša snaga je u našoj nesalomivosti i volji da opstanemo. I opstali smo! Danas je dan sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji “Oluja”, na nezapamćeni pogrom našeg naroda, na zločin bez kazne. Stravičan egzodus i zločini Hrvatske vojske nad civilnim stanovništvom, razaranja gradova i sela, svedoče mržnju! A mi nećemo mrzeti. Mi ćemo raditi, graditi, pobeđivati i sećati se! Da bismo znali, da bismo bili bolji, veći i jači. Danas je srpski narod u slozi, i tako je nepobediv! To je naš zavet svima koji postradaše od zločinačke ruke.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja".

Svečanost se održala  na stadionu „Lagator“ u Loznici pred više od 30.000 ljudi.

Na stadionu Lagator su se okupili predstavnici celokupnog državnog vrha, kao i Patrijarh Porfirije i starešine SPC.

Prilikom izlaska na binu Vučić je dočekan ovacijama prisutnih, a potom je pozdravio sve zvanice i narod koji se okupio na Lagatoru.

- Deset godina je kako obeležavamo na svečan način ovaj zločin, najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata. Okupljamo se da obeležimo veliku srpsku tragediju, veliku nesreću. I 10 godina to radimo bez izuzetka, iako uvek imate "važnije stvari".

Više o tome šta je Vučić rekao, ali i kako je izgledala ceromonija pogledajte na ovom linku.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Сашка

03.08.2024 22:07

Наша снага је у нашој несаломивости и вољи да опстанемо.

Ana

03.08.2024 22:08

Svaka cast svima koji du odali pocast.U slozi je spas.