NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR! Petorici uhapšenih Srba određen pritvor do mesec dana

Autor:

Vesti

03.08.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za KiM istakla je da su oni uhapšeni po direktnom nalogu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija

NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR! Petorici uhapšenih Srba određen pritvor do mesec dana

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Petorici Srba koji su danas uhapšeni u Kosovskom Pomoravlju pod sumnjom da su počinili navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, sud u Prištini odredio je meru pritvora u trajanju do mesec dana.

Kako je za Tanjug rekla Jovana Filipović, advokat uhapšenog Dragana Cvetkovića, oni se terete da su 5. aprila 1999. godine navodno počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ali se ne navodi ko je šta počinio i prema kome. 

"Odbrana je saglasna da apsolutno ne postoji individualizacija dela ni na strani osumnjičenih, ni na strani oštećenih", navela je Filipović.

Ona je istakla da će odbrana uložiti žalbu na odluku o pritvoru.

Odbrana je danas sudu, zbog lošeg zdravstvenog stanja uhapšenih,  predložila ublažavanje mere pritvora uz jemstvo, ali je sud ovaj predlog odbio.

Takozvana kosovska policija jutros je u Kosovskom Pomoravlju uhapsila pet Srba zbog navodnih ratnih zločina.

U selu Pasjane uhapšeni su Dragan Ničić, Slobodan Jevtić, Dragan Cvetković i Miloš Šošić, dok je u selu Bosce kod Kosovske Kamenice uhapšen Nenad Stojanović.

Kancelarija za KiM istakla je da su oni uhapšeni po direktnom nalogu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine, iako je reč o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive na svom kućnom pragu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading