LAŽNA LAURA RADNO VREME PROVODI PO KAFIĆIMA: Tužiteljke Savović i Božović dva sata ispijale kafe u poznatom kafiću!

Autor:

Vesti

29.07.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Više tužilaštvo zatrpano predmetima, to poznate tužiteljke nije omelo da deo radnog vremena provedu u baru

LAŽNA LAURA RADNO VREME PROVODI PO KAFIĆIMA: Tužiteljke Savović i Božović dva sata ispijale kafe u poznatom kafiću!

Foto: Republika

Tužiteljke Bojana Savović, koju opozicionari zovu srpska Laura, i Božović Milena uslikane su usred radnog vremena u poznatom beogradskom kafiću.

Foto: Republika

Više tužilaštvo zatrpano predmetima, tužiteljke piju kafe

To što je Više tužilaštvo zatrpano predmetima, nikom ništa, tužiteljke naklonjene opoziciji i opozicionim medijima opušteno su sedele oko dva sata u lokalu i ispijale kafe, što je naš paparaco i zabeležio. A, kad malo bolje razmislimo, zašto i ne bi? Znaju da niko ne sme da ih kritikuje, jer su zaštićene učestvovanjem u političkim kampanjama "Proglasa", te da će svaku kritiku preokrenuti u svoju korist pod parolom- evo, napadaju nas, jer smo uz Proglas.

Foto: Republika

Tužiteljke Savović i Božović

A što se prima plata i tokom radnog vremena ispijaju kafe po kafićima, to nikom ništa. 

Protiv Savović su, inače, podnete i prijave zbog učestvovanja u kampanji opozicione inicijetive Proglas. Nenad Stefanović, glavni javni tužilac, podneo je prijave protiv javnog tužioca Bojane Savović zbog kršenja odredbi Zakona o javnom tužilaštvu i Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Bojana Savović, javni tužilac, je tokom izborne kampanje za izbore održane 17. decembra 2023. godine na javnim skupovima ispred inicijative "Proglas" iznosila svoj politički stav, odnosno svoje političko opredeljenje. Ovaj postupak, prema tumačenju Višeg javnog tužilaštva, predstavlja disciplinski prekršaj, odnosno kršenje načela nepristrasnosti i ugrožavanje poverenja u javno tužilaštvo.

Foto: Republika

Protiv Savović podnete prijave jer je prisustvovala mitinzima Proglasa

Načelo nepristrasnosti je od izuzetne važnosti kada je reč o radu javnih tužilaca, a ono je jasno definisano i Etičkim kodeksom javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca. Prema ovom Kodeksu, javni tužilac je dužan da se uzdrži od javnog iznošenja političkih stavova i učestvovanja u raspravama političkog karaktera, osim kada se radi o pitanjima koja se tiču javnog tužilaštva, vladavine prava i ljudskih prava. Takođe, Kodeks propisuje da je javni tužilac dužan da se uzdrži od prisustvovanja i učestvovanja u političkim skupovima i kampanjama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading