MEDIJI U REGIONU ODAJU PRIZNANJE! Srbija, pod vođstvom Vučića, prva na Balkanu ima serijsku proizvodnju električnih automobila

Autor:

Vesti

23.07.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija lider u regionu!

MEDIJI U REGIONU ODAJU PRIZNANJE! Srbija, pod vođstvom Vučića, prva na Balkanu ima serijsku proizvodnju električnih automobila

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ, Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski ministri, menadžment Stelantisa i visoki domaći i strani zvaničnici tokom dana prisustvovali su svečanom predstavljanju prve fabrike za serijsku proizovdnju električnih vozila na Balkanu, a za sve građane Kragujevca je priređen vatromet.

Vest o velikom srpskom uspehu u automobilskoj industriji odjeknula je i regionom, gde mediji u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj prenose da je Srbija prva zemlja na ovom delu Evrope koja će imati serijsku proizvodnju električnih automobila.

Svečanost je privukla veliki broj posetilaca, a kao vrhunac istorijskog događaja za Kragujevac, kolevku srpske automobilske industrije, upriličen je vatromet, simbolizujući novi početak.

Predsednik Vučić se prethodno provozao novim vozilom - električnom "fijat grande pandom" i održao sastanak sa izvršnim direktorom Stelantisa Karlosom Tavarešom i drugim predstavnicima kompanije.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da želi da razgovara sa kompanijom Stelantis oko instalacije stanica za punjenje električnih eutomobila širom Srbije.

On je na svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici u Kragujevcu, kojom je označen početak probne proizvodnje novog modela "fijat grande panda" poručio direktorki globalnog korporativnog planiranja kompanije "Stelantis" Silviji Verneti da će koliko sutra Srbija započeti pregovore po tom pitanju.

 - Silvija budite spremni za razgovore s nama oko punjača električnih automobila. Od sutra počinjemo s vama da razgovaramo, jer ste i kada je to u pitanju veliki proizvođači - rekao je Vučić i dodao da je u planu da budu postavljeni po celoj Srbiji.

Predsednik je ocenio da Srbija kasni kada je u pitanju postavljanje električnih stanica za automobile.

- Bićemo mi brži od ovih oko nas, ali to nije mera za nas. Kasnimo u postavljanju električnih stanica punjača. Sad se mi hvalimo što ćemo da imamo 116 stanica do kraja godine. Treba da imamo 5.116. Toliko nam je potrebno. Da ih na svakom mestu vidimo, a ne da ih mi tražimo, jer za pet godina u Evropi neće biti drugih već samo električnih automobila - rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija i građani Srbije moraju da idu napred u budućnost, u susret promenama.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Milovan

23.07.2024 08:33

Vučić je lider koji je svoj život posvetio uspehu Srbiji

Vargas

23.07.2024 08:36

I pored sve mržnje ne mogu ni oni da zatvaraju oči pred ovako važnim stvarima. Jer nijedna zemlja od bivše zajedničke države nije ni blizu ovako nečega.

Sandra

23.07.2024 08:36

Jako čudno da i ovome nisu našli manu.

Albus

23.07.2024 08:37

Pa zemlja koja proizvodi burek kao najveći proizvod moderne tehnologije u nekom trenutku mora da oda priznanje zemlji koja serijski proizvodi električna vozila.