VUČIĆ OTKRIO KO ĆE ZAMENITI BAJDENA: Mišel Obama se neće kandidovati, NE PITAJTE KAKO ZNAM

Autor:

Vesti

19.07.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o Donaldu Trampu i pokušaju atentata na republikanskog kandidata na predstojećim izborima u SAD

VUČIĆ OTKRIO KO ĆE ZAMENITI BAJDENA: Mišel Obama se neće kandidovati, NE PITAJTE KAKO ZNAM

Foto: Printscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije "Prva tema" na TV Prva i tom prilikom se dotakao nedavnog pokušaja atentata na Donalda Trampa.

- Tramp je opozicioni kandidat. I zamislite, vi idete da ubijete opozicionog kandidata. Verujem da će mu protivnik biti Kamala Haris. Mišel Obama nema šanse da se kandiduje, ne mogu sada da vam objašnjavam kako znam. Ta tema je trajala tri dana, nema je više, to vam pokazuje da to postaje negde dozvoljeno. Nisu samo Amerikanci krivi. Šta god da se desi, traje nekoliko dana. Veliki je strah od promena u svetu.

Podsećamo, predsednik Vučić danas u Beogradu razgovarao je sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o pitanjima od velikog značaja za Srbiju, te je istakao da će današnji dan umnogome "uticati na brojne aspekte budućnosti" Srbije i dati "snažan zamah jačanju odnosa između Srbije i Nemačke".

Predsednik je potom priredio radni doručak za nemačkog kancelara, a potom je usledio sastanak Vučića i Šolca

Nakon toga održana je plenarna sesija ili Samit o kritičnim sirovinama Srbije, na kojem su učestovati predsednik Vučić, nemački kancelar Šolc i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič. 

Srbija i EU potpisale su Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

- Ponosan sam na ovo što smo danas započeli, projekat važan za Evropu, ali predstavlja prekretnicu i kvantni skok u budućnost za Srbiju - istakao je u današnjem obraćanju predsednik Aleksandar Vučić nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca i evropskog komesara Maroša Šefčoviča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Doca

19.07.2024 22:41

Tako je predsednice

Tanja

19.07.2024 22:52

Užas. Pokušaj atentata na Donalda Trampa je nečuven skandal u Americi.

Sasa

19.07.2024 23:12

Americka istorija nas uči da su atentati na njihove predsednike i kandidate uobičajni!

Ena

19.07.2024 23:33

Nadamo se pobedi Trampa u SAD, jer on može da zaustavi ovo ratno ludilo u svetu.