SVE JAČI PRITISAK NA BAJDENA DA ODUSTANE OD TRKE ZA PREDSEDNIKA SAD! Njegova porodica sada razmatra OVU opciju

Autor:

Svet

19.07.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Bajden oseća se povređeno zbog napora da ga gurnu u stranu

SVE JAČI PRITISAK NA BAJDENA DA ODUSTANE OD TRKE ZA PREDSEDNIKA SAD! Njegova porodica sada razmatra OVU opciju

Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Članovi porodice predsednika SAD Džoa Bajdena razgovarali su o mogućem izlasku iz njegove kampanje, prema informacijama koje je preneo NBC News.

Opšti ton razgovora je bio usmeren ka tome da bi bilo koji plan izlaska trebalo da bude u najboljem interesu stranke i da bi istovremeno trebalo da bude dostojanstven za Bajdena koji je služio zemlji više od pet decenija.

Foto: x/printscreen/@ClayTravis

Džo Bajden

Porodični razgovori o mogućem povlačenju

Članovi Bajdenove porodice su konkretno razgovarali o tome kako bi on želeo da okonča kandidaturu za reizbor u sopstvenom vremenu i sa pažljivo proračunatim planom.

Razmatranja o uticaju kampanje na njegovo zdravlje, njegovu porodicu i stabilnost zemlje su među onima koji su u prvom planu razgovora, rekli su ljudi upoznati sa tim razgovorima.

Foto: Tanjug/AP

Džo i Džil Bajden

Pritisak na Bajdena da se povuče

Rastući pritisak iz njegove stranke, kao i zabrinutost među liderima stranke, donatorima i zvaničnicima koji su deo njegovog napora za reizbor, doprinose razmatranju mogućnosti Bajdenovog povlačenja.

Ron Klajn, bivši šef osoblja Bele kuće i Bajdenov savetnik, izrazio je stav da Bajden oseća pritisak, ali da želi da ostane u trci.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Reakcije na mogući izlazak iz trke

Porodica Bajden oseća se povređeno zbog napora da ga gurnu u stranu, a razgovori o osmišljavanju prikladnog plana za njegovo povlačenje odigravali su se među višim članovima osoblja, ne samo predsednikovom porodicom, prema rečima osobe bliske njegovom timu koji se bori za Bajdenov reizbor.

Bajdenova odluka o daljem učešću u trci

Iako su se pojavili izveštaji da je Bajden pokazao znake da bi mogao da odstupi od svoje tvrdnje da ostaje kandidat, njegovi saveznici su kategorično negirali takve spekulacije.

Bajden je nastavio sa konsultacijama sa saveznicima i procenjivanjem njihovih osećanja, te i dalje razmatra svoje opcije.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Uticanje na političku budućnost

Razmišljanja o Bajdenovoj političkoj budućnosti vođena su dok je on boravio u svom domu u Rehobot Biču u Delaveru, kada je bio pozitivan na kovid.

Neki su izrazili nadu da će on moći da izdrži pritisak oko toga da se povuče, ali nisu isključene mogućnosti da bi mogao da razmotri i povlačenje iz trke.

Strahovi i pritisci unutar stranke

Strahovi među demokratama da bi Bajdenova kandidatura mogla da im oduzme ne samo Belu kuću i Senat, već i šansu da preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom, doprinose pritiscima na Bajdena da preispita svoju odluku da ostane u trci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading