ĆUTA VINJAK PONOVO PRAVI HAOS: Doveo nasilnika optuženog za polno uznemiravanje i pokušao nasilno da upadne u zgradu SIV-a (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.07.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazano je da je Kostić zlostavljao najmanje dve studentkinje.

ĆUTA VINJAK PONOVO PRAVI HAOS: Doveo nasilnika optuženog za polno uznemiravanje i pokušao nasilno da upadne u zgradu SIV-a (VIDEO)

Foto: printscreen/N1

Aleksandar Jovanović, zvani Ćuta Vinjak želi je da izvrši nasilan upad u "Palatu Srbija" za vreme posete nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Ćuta je sa sobom poveo i Nenada Kostića, koji je ranije izjavljivao da je najveći borac protiv rudarenja litijuma, a čest je gost na N1 i drugim opozicionim medijima.

Inače, Nenad Kostić je 2005. godine dobio otkaz na Univerzitetu u Ajovi zbog seksualnog zlostavljanje studentkinja, a registrovan je i u registru seksualnih napasnika.

Dokazano je da je Kostić seksualno zlostavljao najmanje dve studentkinje, a kada je jedna ostala u drugom stanju naterao je da abortira.

- Nama je rečeno da se mi sad nalazimo u restriktivnoj zoni. To znači da mi dalje ne možemo.

- Nenade, dođite, probijte kordon novinara. 

- Pojačanje stiže - čuje se glas u pozadini.

- Ovo je akademik Nenad Kostić - najavio ga je Ćuta.

Jedan od predvodnika kampanje protiv iskopavanja litijuma u Srbiji je profesor Nenad Kostić, čovek koji je zvanično zaveden u američku akademsku bazu podataka nedoličnog polnog ponašanja. Reč je o čoveku koji je svojevremeno, kao profesor na univerzitetu u američkoj saveznoj državi Ajova, "učestvovao u ozbiljnim i ponovljenim nedoličnim aktivnostima".

Dve studentkinje, naime, optužile su saveznu državu Ajovu za kršenje zakona o građanskim pravima. Slađana Prišić, apsolventkinja biohemije, biofizike i molekularne biologije, i Laura Dutca, apsolventkinja hemije, tvrde da su ih univerzitetski zvaničnici diskriminisali i da nisu postupili kako treba nakon što su upoznati s pritužbama da su pretrpele polno uznemiravanje profesora Nenada Kostića. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading