SVIREP NAPAD NA SRBE U KOSOVSKOJ MITROVICI! Albanac PODIVLJAO na mostu na Ibru - KFOR hitno reagovao

Autor:

Vesti

15.07.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač od ranije poznat policiji.

SVIREP NAPAD NA SRBE U KOSOVSKOJ MITROVICI! Albanac PODIVLJAO na mostu na Ibru - KFOR hitno reagovao

Foto: Tanjug-AP

Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jedan Albanac je fizički napao i flašom gađao novinarku "Politike" Biljanu Radomirović i novinara "Jedinstva" Zorana Vlaškovića koji su bili na zadatku.  Muškarac je, kako javlja "Politika" bio u vidno alkoholisanom stanju.

Radomirović je zadobila lakše telesne povrede u vidu posekotine na nozi, a brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji bili  blizu mesta incidenta sanirana je povreda.

Albanac koji je izazvao incident se ubrzo udaljio ka južnom delu grada.

Iako dvoje novinara, i na insistiranje karabinjera, nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo Hitne pomoći.

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

Na glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja severni deo grada, gde žive uglavnom Srbi, i južni deo grada naseljen Albancima, danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video-nadzorom.

Nedavno su, pripadnici privremenih prištinskih institucija najavili i da će glavni most na Ibru, "biti otvoren veoma brzo", što je izazvalo veliku uznemirenost lokalnih Srba, budući da je na mostu do sad zabeleženo i više od hiljadu etnički motivisanih napada sa juga na sever.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading