"HITNO POJAČATI OBEZBEĐENJE VUČIĆU"! Bivši oficir KOS posle "slučaja Tramp" izričit: "ZA NAUK SVIMA..."!

Autor:

Vesti

14.07.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je skrenuo pažnju na atmosferu linča koja se u vezi sa Vučićem kreira u regionu.

"HITNO POJAČATI OBEZBEĐENJE VUČIĆU"! Bivši oficir KOS posle "slučaja Tramp" izričit: "ZA NAUK SVIMA..."!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Printscreen

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan poručio je da je sreća što je kandidat za predsednika SAD Donald Tramp preživeo atentat, ali da je u njegovom obezbeđenju napravljeno niz propusta, što treba da bude pouka onima koji obezbeđuju najviše zvaničnike Srbije i Srpske.

Karan je naglasio da nije samo potrebno, već je neophodno pojačati obezbeđenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Bez jakih mera obezbeđenja oni su obični glineni golubovi zato što može biti samostalnih ludaka, poremećenih umova, plaćenika, mogu strane službe da nađu atentatora i sve te mogućnosti bezbednosne službe moraju uzeti u obzir. Ovde su napravljene greške - rekao je Karan, prenosi Una.

Karan smatra da je pokušaj ubistva Trampa rezultat klime proganjanja, diskriminacije i linča aktuelne vlasti SAD.

Republika

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

 

- Oni su ga i tužili i hapsili i pravili od njega opasnost, da je on ruski špijun, da će sve upropastiti, da će ako dođe na vlast Amerika propasti. Zbog njegovog odnosa prema migrantima stvorena je klima da ga oni mrze. Mnogo mržnje u Americi je stvoreno tom medijskom diskreditacijom - smatra Karan.

On je dodao da Trampa na vlasti ne želi da vidi, pre svega, takozvana duboka država, odnosno lobi vezan za proizvodnju oružja u SAD koji je izuzetno jak.

- Svi sada polaze od toga ko je ovaj atentator, da je on imao lične razloge ili razloge svog udruženja da izvrši atentat, ali oni koji izvrše naivno nekakvu organizaciju atentata, traže atentatore upravo iz takve sredine. To što je atentator odmah ubijen ne mora biti da su ga ubili oni koji čuvaju Trampa - rekao je Karan.

On je dodao da je atentatora mogao da ubije i onaj ko je zadužen da ga ukloni kao opasnog svedoka ako atentat ne uspe ili uspe.

Karan je naglasio da američka vlast snosi veliki deo odgovornosti i da ovo treba da bude pouka i za promenu nastupa onih koji crtaju metu na čelu i predsedniku Vučiću i još nekim liderima u Evropi, poput premijera Slovačke Roberta Fica i premijera Mađarske Viktora Orbana.

- Sve nekako ide u pravcu da bi bilo vrlo poželjno i korisno kada bi neko te ljude likvidirao, tako se stvara klima prema predsedniku Vučiću da bi bilo vrlo dobro da on nestane i fizički sa ovoga sveta, a ne samo sa političke scene - rekao je Karan.

On je skrenuo pažnju na atmosferu linča koja se u vezi sa Vučićem kreira u regionu.

- Vidite šta radi bošnjački deo BiH. Oni otvoreno zagovaraju njegovu likvidaciju. Vidite šta rade u Prištini, šta rade u Hrvatskoj odavno po pitanju njegove diskreditacije. Na sve načine pripremaju klimu ili da neko to uradi samoinicijativno ili neka grupa ili ako neko organizuje atentat na njega da se to pokrije - eto on je takav političar, maltene je to i zaslužio - naveo je Karan.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Ninaa

14.07.2024 17:01

Potpuno je u pravu.Treba preuzeti mere predostroznosti.

aki

14.07.2024 17:04

Vucicevo obezbedjenje mora da bude na najvisem nivou, sa tim stvarima ne sme da se igra.

Zora

14.07.2024 17:06

Mnogo je onih koji mrže Vučića i koji mu žele nauditi. Smeta im što Vučić vodi samostalnu politiku i što se bori za svoj narod.

Nikola

14.07.2024 17:07

Ne treba ništa da se prepušta slučaju već je potrebno povećati obezbeđenje Vučiću