VUČIĆ PREUZEO JEDNU OD NAJSVETIJIH DUŽNOSTI! "Kumstvo u našem narodu mnogo je više od običaja i tradicije, ono je ŽIVOTNI ZAVET"

Autor:

Vesti

11.07.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić krstio je danas u Hramu Svetog Save malog Lazara Jankovića sa Kosova i Metohije.

VUČIĆ PREUZEO JEDNU OD NAJSVETIJIH DUŽNOSTI! "Kumstvo u našem narodu mnogo je više od običaja i tradicije, ono je ŽIVOTNI ZAVET"

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Prošle godine, predsednik Vučić ugostio je u Predsedništvu malog Lazara i njegovu porodicu, hiljaditu bebu koja se rodila u porodilištu u Pasjanu, na našem Kosovu i Metohiji.

Kako je predsednik napisao u objavi na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav, "Lazar je u međuvremenu baš porastao, a ja, kao ponosni kum, danas preuzimam jednu od najsvetijih dužnosti."

"Krštenje je veliki Božiji blagoslov za Lazara i ogromna odgovornost za mene, jer je kumstvo u našem narodu mnogo više od običaja i tradicije – ono je životni zavet, simbol zaštite, privrženosti i ljubavi, kao i briga o ispravnom stasavanju kumčeta.", istakao je predsednik.

 

 

Zbog ovoga je, kako predsednik kaže, ovaj dan tako važan i u njegovom životu.

"Neka nam je nazdravlje, Lazare! I da svake sledeće godine bude što više dece u našoj prelepoj Srbiji!", ponosno je rekao predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (35)

Loading
dara

11.07.2024 13:48

Njegova odluka da bude kum je dokaz njegove lične posvećenosti i predanosti moralnim vrednostima.

dara

11.07.2024 13:49

Vučićev čin krštenja malog Lazara je simbol njegove duboke vere i predanosti porodičnim vrednostima.

dara

11.07.2024 13:50

Da je srecno krstenje i kumstvo.Svaka cast PREDSEDNICE.

dara

11.07.2024 13:51

Njegova uloga kao kuma je pokazala njegovu posvećenost podršci mladim generacijama.