Aleksandar Antić: Srbija ima snage da stane na kraj pretnjama predsedniku i njegovoj porodici

Autor:

Vesti

08.07.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicionar Srđan Škoro prevazišao je svaku meru jučerašnjim pretnjama predsednikovom sinu Danilu.

Aleksandar Antić: Srbija ima snage da stane na kraj pretnjama predsedniku i njegovoj porodici

Foto: Promo foto

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić komentarisao je sramotne pretnje opozicionara Srđana Škora upućene sinu predsednika Vučića Danilu. 

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova najbliža porodica ponovo su predmet najtežih bezbednosnih pretnji, nad kojima nijedan razuman čovek ne može da ostane ravnodušan. Srđan Škoro je uputio direktan poziv na ubistvo sina predsednika Republike i to javno, na televiziji, prelazeći svaku granicu ne samo političke borbe, nego i zakona.

 
Naši državni organi moraju da preduzmu sve mere da se ovakvim pretnjama stane na kraj i verujem u njihovu profesionalnost da će svoj posao obaviti u skladu sa zakonom. Ali ostaju svi oni koji misle isto kao i Škoro, ali se ustežu ili nemaju priliku da javno kažu da žele isto predsedniku Vučiću i njegovoj porodici.
 
Oni koji su ovog nekadašnjeg novinara prihvatali u svoje redove, i čak ga kovali u svog lidera, dužni su da narodu kažu da to ne sme da se radi. Nažalost, ne verujem da će da osude nečuvene pretnje ovog čoveka, zato što su i u bezbroj prethodnih sličnih slučajeva ostajali nemi.
 
Jedno je bavljenje politikom dozvoljenim sredstvima, a sasvim drugo je pozivati na ubistvo i linč šefa države i njegove porodice. Škoro i njegovi simpatizeri ne znaju gde je ta granica i zato naše društvo treba da zna da ovde nije reč ni o kakvoj politici, nego o najobičnijim siledžijama koji pozivaju na krv i zlo.
 
Srbija to neće da dozvoli. Naši nadležni organi će sigurno umeti pravilno i po zakonu da kvalifikuju i sankcionišu ovakvo ponašanje, ali svi koji su uključeni u javni i politički život jednako su dužni da urade isto.
 
Ovaj kukavički čin Srđana Škora ne sme da ostane bez opšte javne osude, jer to je jedini način da konačno izađemo kao društvo iz prostora gde je moguće da se nekom preti životom i da se za to ne snose posledice.", rekao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading