MINISTAR MOMIROVIĆ ODGOVORIO NA PODGORIČKE SPEKULACIJE: Nema zabrane izvoza ulja u Crnu Goru!

Autor:

Vesti

04.07.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos strahovitim porukama iz Podgorice, Beograd se prema ekonomskim i političkim pitanjima odnosi odgovorno.

MINISTAR MOMIROVIĆ ODGOVORIO NA PODGORIČKE SPEKULACIJE: Nema zabrane izvoza ulja u Crnu Goru!

Foto: Ministarstvo trgovine

Izuzetno nekorektan napad i manipulacija oko pitanja trgovine uljem, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović odgovarajući na nekorektnu i konstantnu kampanju koja se vodi iz Crne Gore i usmerena je ka predsedniku Aleksandru Vučiću i Republici Srbiji.

 - Jasno sam rekao ministru ekonomskog razvoja Niku Đelošaju da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru. Mi trenutno sagledavamo sopstvene zalihe kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti i potencijalnih poremećaja na tržištu imali dovoljne količine za naše građane - zaključio je Momirović.

Podsetimo, direktor BAT-a za jugoistočnu Evropu, Jorge Araya, sastao se juče u Vladi Republike Srbije sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislavom Momirovićem. Na sastanku je bilo reči o uspešnom poslovanju kompanije BAT u Srbiji, doprinosu privredi naše zemlje, ali pre svega o zajedničkim aktivnostima na polju sprečavanja prodaje duvanskih i nikotinskih proizvoda maloletnicima, borbi protiv sive ekonomije i transformaciji celokupne industrije.  

- Vlada Srbije je obezbedila transparentno i predvidivo poslovno okruženje što je dovelo do velikog broja stranih investicija, novih ulaganja u fabrike i proizvodne kapacitete, koje su rezultirale tome da Srbija danas ima 550.000 novih radnih mesta u odnosu na pre 12 godina. Jedan od stubova naše ekonomske politike je svakako otvaranje novih tržišta i uvećanje izvoza kroz potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa najvećim svetskim tržištima. Da je reč o dobroj odluci govori i podatak da je izvoz srpskih kompanija od 2012. godine do danas porastao više od 300 odsto. Nastavićemo da pružamo podršku privatnom sektoru jer smo duboko uvereni da je privatni sektor pokretač srpske privrede -  izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading