VUČIĆ DANAS NA PASULJANSKIM LIVADAMA! Prisustvuje vežbi "Vatreni udar 2024"

Autor:

Vesti

04.07.2024

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Program počinje u podne!

VUČIĆ DANAS NA PASULJANSKIM LIVADAMA! Prisustvuje vežbi "Vatreni udar 2024"

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024".

Vežba će se održati u 12 časova u Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Na vežbi "Vatreni udar 2024" uvežbava se izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku, sa ciljem unapređenja sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, kao i provere funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.

Učesnici vežbe su jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta i na njoj je angažovano oko 1500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava.

Podsećamo, odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

- Svaka opština u Srbiji bi trebalo da nominuje predsednika Vučića za ovo priznanje, jer to je jedini vid da se zahvalimo za požrtvovanost koju predsednik Vučić ima prema svim opštinama i svim pojedincima. Ja sam lično u razgovoru sa njim tražio i dobili smo sredstva za ove neke puteve što se rade i dobićemo još. Ja ne pamtim, mlad sam, ali u Prijepolju se nikada više nije radilo. Teško je sad da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo - istakao je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić za agenciju RINA.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading