SAJBER NAPAD NA MILOŠA VUČEVIĆA! Hitno se oglasili iz kabineta premijera Srbije!

Autor:

Vesti

03.07.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštačkom inteligencijom kreirana je nepostojeća izjava premijera Miloša Vučevića gde je zloupotrebljen njegov lik, dok su generisanim glasom objavljeni podaci o nepostojećim projektima Vlade, navedno je u saopštenju.

SAJBER NAPAD NA MILOŠA VUČEVIĆA! Hitno se oglasili iz kabineta premijera Srbije!

Foto: tiktok/printscreen/srbijasutra

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se lažni snimak predsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića sa naloga „Corvus01“.

Ovim povodom oglasio se kabinet Predsednika Vlade Srbije saopštenjem:

- Naime, veštačkom inteligencijom kreirana je nepostojeća izjava premijera Miloša Vučevića gde je zloupotrebljen njegov lik, dok su generisanim glasom objavljeni podaci o nepostojećim projektima Vlade.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno policijski službenici uprave za tehniku SBPVTK obratili su se kompaniji Meta kako bi se uklonile navedene objave i dostavili podaci o administratoru naloga.

- Podneta je krivična prijava protiv NN lica i radi se na utvrđivanju identiteta lica koje stoji iza profila na kome je objavljen lažni video.

Podsećamo, premijer Srbije Miloš Vučević osudio je juče nedavni napad na žandarma ispred ambasade Izraela za koji je rekao da je teroristički čin. Istakao je da će crveni stepen bezbednosti u Srbiji ostati na snazi neko vreme, dok sve bezbednosne službe rade na otkrivanju verskih ekstremističkih ćelija.

Premijer Vučević je naglasio da policija i Bezbednosno-informativna agencija sprovode akciju na razbijanju ćelija ekstremnih verskih organizacija koje zloupotrebljavaju religiju zarad postizanja ekstremno političkih i terorističkih ciljeva. Takođe je istakao da ove aktivnosti nisu usmerene protiv bilo koje etničke ili verske grupe.

- Ono što mogu da vam kažem kao aktuelno jeste da policija i Bezbednosno-informativna agencija, naravno u koordinaciji s nadležnim tužilaštvom, sprovode dalje akciju na razbijanju svih onih ćelija ekstremnih verskih organizacija koje zloupotrebljavaju religiju i veru zarad postizanja određenih ekstremno političkih i terorističkih ciljeva. Te aktivnosti se sprovode na teritoriji čitave Republike Srbije, osim Kosova i Metohije. Veoma je bitno da kažem ove aktivnosti nisu usmerene protiv bilo koje etničke ili verske grupe - kaže premijer Vučević.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Nevena

03.07.2024 20:30

Bruka i sramota! Pronaći počinioce što pre i kazniti ih.

Slavica

03.07.2024 20:38

Svaka čast premijeru na brzoj reakciji i preduzetim merama.

Ena

03.07.2024 20:39

Neprijatelji Srbije ne prestaju sa napadima na aktuelnu vlast.

Tanja

03.07.2024 20:45

Ovo je sraman čin koji je za svaku osudu. lica koja su izvela sajber napad na Vučevića pod hitno sankcionisati.