PAO JE VELIKI KAMEN SA PLEĆA - KREMLJ SE HITNO OGLASIO: Stav Srbije na samitu o UKRAJINI neće pokvariti odnose sa RUSIJIOM!

Autor:

Vesti

17.06.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradu je ovakav prijateljski stav Moskve dao veliki polet!

PAO JE VELIKI KAMEN SA PLEĆA - KREMLJ SE HITNO OGLASIO: Stav Srbije na samitu o UKRAJINI neće pokvariti odnose sa RUSIJIOM!

Foto: printscreen

Portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, izjavio je danas da stavovi Srbije, Mađarske i Turske izneti na samitu u Švajcarskoj neće pokvariti njihove odnose sa Ruskom Federacijom. Peskov je odgovorio na pitanje medija o tome da li Beograd, Budimpešta i Ankara i dalje mogu biti smatrani ruskim partnerima.

Međutim, Peskov je kratko dodao da će Moskva "naravno, voditi računa o stavovima koje su ove zemlje zauzele".

 - To je važno za nas - prokomentarisao je Peskov na današnjem brifingu, uz objašnjenje da su mnoge zemlje, koje su potpisale završnu deklaraciju samita, ipak svesne da ozbiljni pregovori bez učešća Rusije nisu mogući.

 - Ako govorimo uopšteno o efikasnosti ovog samita - njena efikasnost teži nuli - zaključio je portparol.

Juče je završen dvodnevni mirovni samit u Švajcarskoj, posvećen situaciji u Ukrajini. Pre početka samita, Moskva je upozorila da će učešće zemalja na ovom događaju uticati na njihove odnose sa Rusijom.

Međutim, događaju su prisustvovali predstavnici 91 zemlje, uključujući Srbiju, koju je predvodio ministar spoljnih poslova, Marko Đurić. Srpski predstavnici potpisali su završni dokument konferencije zajedno sa delegatima iz još 79 zemalja.

S druge strane, 11 zemalja odbilo je da potpiše dokument. Među njima su Jermenija, Brazil, Indija, Saudijska Arabija, Slovačka, Južnoafrička Republika, Ujedinjeni Arapski Emirati, Tajland i Meksiko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading