POLICIJA LAŽNE DRŽAVE PRIVELA DVA SRPSKA MLADIĆA: Maltretirali su nas jer smo pevali naše pesme (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladići tvrde da su nad njima primenjivali silu i da su ih vređali

POLICIJA LAŽNE DRŽAVE PRIVELA DVA SRPSKA MLADIĆA: Maltretirali su nas jer smo pevali naše pesme (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

U centru Leposavića, u noći između petka i subote, dvojica mladića, Aleksa Babić (18) i Andrija Antonijević (19), privedena su nakon što su, kako tvrde, pevali kosovske pesme na rođendanskoj proslavi. Incident se dogodio sat vremena nakon ponoći, kada su pripadnici tzv. Kosovske policije intervenisali zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

Aleksa Babić je opisao da su ih policajci nasilno priveli, koristeći suzavac i fizičku silu tokom transporta do policijske stanice. Prema njegovim rečima, policajci su ih tukli, vređali i zahtevali da ponove pesme koje su pevali na rođendanu. Istakao je da nisu imali nameru da provociraju ili remete mir, već su jednostavno pevali pesme koje su simbol njihove kulture i identiteta.

 

- Bili smo prekoputa kafića "Mistik" i pevali smo naše pesme koje smo slušali na punoletstvu o našem Kosovu, zbog toga su nas pripadnici policije priveli i odveli u pritvor, gde smo morali da dajemo izjavu i gde su nas maltretirali. Terali nas da kažemo što smo to pevali, vređali su me u kolima. Prskali su nas suzavcem, a prskali su me i u kolima kada su me sprovodili do stanice - priča Babić.

Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

Andrija Antonijević

je dodao da su privedeni nakon što su se okupili u kafiću nakon rođendanske proslave i nastavili pevati iste pesme. Tvrdi da nisu pravili probleme, ali da su ipak završili sa lisicama na rukama i podvrgnuti su postupku u policijskoj stanici. Neki od prisutnih su, prema njegovim rečima, završili i sa fizičkim povredama od suzavca koji je policija upotrebila.

Obojica mladića su izrazila strah i zabrinutost zbog ovog događaja, ističući da se sada plaše za svoju bezbednost i da ne znaju šta smeju, a šta ne smeju raditi u svom rodnom mestu. Kažnjeni su sa po 200 evra kazne, uz mogućnost da kaznu smanje na pola ako je plate u roku od 15 dana.

Zamenik komandira tzv. Kosovske policije za region sever, Veton Eljšani, je potvrdio da je incident prijavljen kao remećenje javnog reda i mira, što je prema zakonima lažne države kažnjivo, posebno posle 1 sat iza ponoći, preneo je Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading