"PRED NAMA JE TEŠKO VREME I VELIKO BREME"! Predsednik Vučić o izborima za Evropski parlament!

Autor:

Vesti

09.06.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moram da razmislim i sagledam sve jer su se velike stvari izdešavale i u Francuskoj i u Nemačkoj i moram da razmislim 48 sati sa saborcima, da napravim ozbiljne analize, rekao je Vučić.

"PRED NAMA JE TEŠKO VREME I VELIKO BREME"! Predsednik Vučić o izborima za Evropski parlament!

Foto: Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su se velike stvari izdešavale na izborima za Evropski parlament i u Francuskoj i u Nemačkoj, kao i da mora da razmisli o tome i zajedno sa saradnicima napravi analizu.

- Moram da razmislim i sagledam sve jer su se velike stvari izdešavale i u Francuskoj i u Nemačkoj i moram da razmislim 48 sati sa saborcima, da napravim ozbiljne analize -  rekao je Vučić za Tanjug prilikom posete "Evropske izborne noći 2024".

On je naglasio da se plaši da je bio u pravu za sve što je govorio i da nam predstoji "teško vreme i veliko breme".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, inače,  pridružio se "Evropskoj izbornoj noći 2024" koju drugi put u Srbiji organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i portal European Western Balkans.

Njega je u hotelu Metropol, gde se održava manifestacija, dočekao ambasador EU u Beogradu Emanuele Žiofre. Veče je organizovano kako bi se pratili rezultati izbora za Evropski parlament na kojima je pravo učešća imalo 373 miliona građana iz 27 zemalja članica, a bira se 720 poslanika iz 27 zemalja članica EU.

Na početku večeri obratio se šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre, a događaju u hotelu Metropol Palas prisustvuju predstavnici diplomatskog kora, među kojima su ambasadori Francuske, Rumunije i Belgije, predstavnici Vlade Srbije i civilnog društva.

- Ovo je veoma važna noć za Evropljane i zapadni Balkan, ali i za Srbiju - rekao je Žiofre na otvaranju "Evropske izborne noći 2024" u Beogradu organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i portala European Western Balkans

Žiofre je naglasio da će budući Parlament EU odlučivati o izboru nove političke perspektive koja će morati da bude uzeta u obzir u procesu ekspanzije.

Više o tome šta je rekao Žiofre pročitajte ovde, a o izborima na našem blogu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Sladja

09.06.2024 23:00

Evropa se menja i vidi se ko komanduje njome!

Rajko

09.06.2024 23:45

Tako to radi ozboljan drzavnik. Prati i analizira sve sto se desava na globalnom nivou. Bravo predsednice!

Ana

10.06.2024 01:20

Verujemo da će predsednik Vučić, kao iskusan političar, pronaći najbolje rešenje za izazove koji se postavljaju pred Srbijom, i to u korist svih građana.

Miloš

10.06.2024 07:56

Ne sumnjam da će predsednik ponovo povLačiti prave poteze