PALMA: ZA SRBE U DRUGIM DRŽAVAMA ISTA PRAVA KAO ŠTO DRUGI NARODI IMAJU U SRBIJI

Autor:

Vesti

08.06.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na susretu sa veteranima prvo se obratio Milorad Dodik.

PALMA: ZA SRBE U DRUGIM DRŽAVAMA ISTA PRAVA KAO ŠTO DRUGI NARODI IMAJU U SRBIJI

Foto: Republika

- Srbija je država u kojoj svi gradjani bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost imaju ista prava i u Srbiji se najmanje smanjio broj drugih nacionalnosti u odnosu na druge države bivše Jugoslavije, posebno u Hrvatskoj i BiH Federaciji, gde su Srbi proterani posle ratova devedesetih godina. Ono što mi tražimo je da Srbi u drugim državama u okruženju imaju ista prava kao što imaju svi gradjani u Srbiji bez obzira odakle su i kada došli u Srbiju. Proterani Srbi iz Hrvatske, BiH i iz naše južne pokrajine Kosova u Metohije nemaju drugu državu, Srbija je njihova drzava -rekao je predsednik i šef poslaničke grupe  Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Palma koji danas prisustvuje Svesrpskom Saboru u Beogradu.

- Meni zaista nije jasno kako Srbi u Republici Sloveniji nemaju status nacionalne manjine. Ako Srbi u Mađarskoj imaju zvaničan status nacionalne manjine i sva prava kao i svi drugi gradjani Mađarske, onda  je prosto neverovatno da taj isti status nemaju Srbi u Sloveniji i ja molim Vladu u Sloveniji da to ispravi i da Srbima u Sloveniji ozvaniči status nacionalne manjine - rekao je Marković.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, u okviru svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska stigli su u Dom Garde na Topčideru, gde su se obratili veteranima Republike Srbije i Republike Srpske.

Na susretu sa veteranima prvo se obratio Milorad Dodik.

- Nacionalni interes i zaštita Srbja je ključno pitanje za nas. Snažna Srbija, ona za koju se svi borimo je interes svih nas, to najbolje danas radi Aleksadnar Vučić. Ako vam nešto nije jasno oko državne i nacionalne politike onda gledajte šta kaže Vučić. Politika koja ne prihvata da bude vođena sa strane, politika koja traži u budućonsti jedinstvo srpskog naroda, poruke da će se braniti gde god bio ugrožen je politika koju imamo u Srbiji - rekao je Dodik.

- Svih prethodnih godina svi su se plašili da zahvale ljudima koji su branili otadžbinu, a nisu smeli sebe da pogledaju u oči i kažu da je to običan narod koji je ustao da se bori za svoj narod... Zato vam hvala što ste odbranili i do današnjeg dana doveli Srpsku kao uspešan entitet... Hvala Vama iz Srbije što ste uvek i na svako mestu štitili naše nacionalne interese, gde god vas je država pozvala... Hvala vam jer ste davali svojoj zemlji i otadžbini ono što je najvrednije i zato što niko drugi ne može sa vama da se poredi. Mi danas ne stavljamo srpske junake u crne džakove i ne izručujemo ih nekom drugom, mi danas svoje junake poštujemo, pognemo glave pred njima... Beskrajno hvala i vama generale i svima koji su danas sa nama i prema našem narodu i molim vas da zajedno sa braćom iz RS se često družite, zargovarate i ramzenite iskustva jer verujem da će nam oni biti od značaja kako bismo mogli da se sećamo svega što se dešavalo na teritoriji Jugoslavije i da ne bismo dali da se zaborave zločini nad našim narodom, ali i vaše herojstvo - kazao je Vučić, te za kraj svima poželeo sve najbolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading