OPOZICIONARI DOTAKLI DNO Prvo je Ana Mirković pljunula na sve silovane žene, a onda je po Vučića usledeo novi šok na RTS! TEŠKO DA JE SLUČAJNO

Autor:

Vesti

07.06.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pljunuli na žene koje su silovane samo da bi napali Aleksandra Vučića

OPOZICIONARI DOTAKLI DNO Prvo je Ana Mirković pljunula na sve silovane žene, a onda je  po Vučića usledeo novi šok na  RTS! TEŠKO DA JE SLUČAJNO

Foto: Tanjug/Foto: Rade Prelić

Opozicioni list Radar, koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, u nastojanju da što više ocrni predsednika Srbije Aleksandra Vučića probio je svaku granicu pristojnosti i pljunuo na sve žene koje su silovane.

Psiholog Ana Mirković u intervjuu ovom listu izgovorila je da vlast "bukvalno siluje svoj narod i svoje birače". Tako su onim, što je valjda trebalo da bude kritika izvršne vlasti, banalizovane sve strahote koje su preživele žrtve seksualnog nasilja.

I ne samo to, novinarka Sandra Petrušić, koja je radila ovaj intervju, nedavno je tokom televizijskog gostovanja poručila da ne postoji šansa da se bilo šta promeni dok se Evropa ozbiljno ne umeša.

- Ono što je (Evropa) poslala kao packe na prošlim izborima, to je bilo deklarativno. Moraju se stvari postaviti na drugi način i moraju građani ove zemlje da se zaštite na neki način. Ne može se dozvoliti diktatura usred Evrope - navela je Petrušićeva.

Slučajno ili ne, Ana Mirković ima svoju emisiju na RTS "Porodična mreža". A baš na RTS je, da li opet slučajno, napravljena sačekuša za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pre čijeg gostovanja je puštena politička tirada lidera opozicionog pokreta Kreni-promeni Save Manojlovića.

Naime, predsednikovo gostovanje u Drugom dnevniku počelo je u 19.34, pošto je pre toga emitovan Manojlovićev poziv na građansku neposlušnost i suluda, ničim potkrpljena tvrdnja da su izbori u Nišu pokradeni.

- Izvinjavam se gledaocima što sam došao u RTS, posebno posle ovoga što ste i večeras priredili, ali ću na profesionalan način obaviti svoj posao i ubuduće ću se na drugi način obraćati građanima Srbije - kazao je Vučić.

Tatjana Macura, ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, kaže da se mora voditi računa o izgovorenoj reči, naročito u javnosti i ako one mogu ponovo da traumatizuju određene grupe ljudi.
- Razumem da postoji otpor prema aktivnim učesnicima političkog života, posebno prema onima koji su na vlasti, kao i da je nivo polarizacije užasan, da možda i drugi rade ili govore što ne treba, ali svi ti izazovi ne smeju postati izgovor da i mi sami činimo isto. Nova politička kultura polazi od pojedinca i samo od nas zavisi da li o njoj govorimo misleći na druge koje bismo da "kultivišemo" ili svojim primerom šaljemo poruku da je to zaista i moguće - navodi Macura.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Ena

07.06.2024 11:34

Опозиција се скроз погубила. Не знају како да оправдају пораз на изборима и сви су им криви.

Ljubicica

07.06.2024 13:07

U opoziciji sve sljam do sljama!

Zoran

07.06.2024 13:12

Neki ljudi uopšte nemaju osećaj da će svojim izgovorenim rečima povrediti nekog.

Sanja

07.06.2024 13:13

Opozicija nema ni granicu, ni meru kad su uvrede i olajavanje Vučića u pitanju.