PROFESOR BEŠIĆ SVE OBJASNIO: U Nišu se BROJE MANDATI, a ne ukupan broj glasova, SNS ostaje na vlasti!

Autor:

Vesti

03.06.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nišu su pobedu proglasili i SNS i nekoliko opozicionih lista zajedno.

PROFESOR BEŠIĆ SVE OBJASNIO: U Nišu se BROJE MANDATI, a ne ukupan broj glasova, SNS ostaje na vlasti!

Foto: Printscreen/Nova S

Doktor Dragan Milić, čija je lista bila drugoplasirana, iza SNS, u Nišu je iste večeri proglasio pobedu opozicije, međutim, kako javlja jedan od kanala u vlasništvu Dragana Šolaka Nova S, građani Niša smatraju da promene vlasti na lokalu neće biti, a sa njima se slaže i Milan Bešić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

- Kada se pogledaju argumenti, u pravu su i doktor Milić i građani Niša. Doktor Milić ono što govori u brojevima, kada saberete sve opozicione glasove, te i ako dodate glasove Ruske stranke vladajućoj koaliciji, prema ukupnoj sumi, veći broj Nišlija je glasao protiv aktuelne vlasti. U to nema sumnje. Ali, kada se pravi vlast, u ovoj situaciji lokalna vlast, važe mandati, a ne fizički brojevi. Prema tome, ono što je najverovatnije u Nišu jeste da će vladajuća stranka imati većinu zahvaljujući Ruskoj stranci. Očito je da to građani Niša prepoznaju vrlo jasno i da će taj jedan poslaniik Ruske stranke biti dovoljan za većinu u lokalnom parlamentu - rekao je Bešić, koji je gostovao u jutarnjem programu TV Nova S.

Podsetimo, u Srbiji su juče održani lokalni izbori, a pored izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, izbori su održani u još 14 gradova i 74 opštine i gradske opštine.

Koalicija oko SNS u Beogradu osvojila natpolovičnu većinu od 53,5 odsto glasova, pobeda svuda, osim u četiri opštine. Srpska napredna stranka je apsolutni pobednik izbora u Beogradu! Koalicija "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" osvojila je natpolovičnu većinu od 53,5 odsto glasova. Drugoplasirana je lista Save Manojlovića "I ja sam Beograd - Kreni-promeni" sa 15,3, a slede "Biram Beograd" sa 13 i "Mi snaga naroda - prof. dr Branimir Nestorović" sa 8,8 odsto. Ostali nisu prošli cenzus, tačnije ostali su ispod jedan odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading