PRVO OGLAŠAVANJE GRADSKE IZBORNE KOMISIJE: Evo šta su rekli o biračkim mestima

Autor:

Vesti

02.06.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za 20 sati nemamo informaciju, nju ćemo znati na osnovu zapisnika biračkih odbora i to će biti konačna izlaznost, rekli su iz GIK

PRVO OGLAŠAVANJE GRADSKE IZBORNE KOMISIJE: Evo šta su rekli o biračkim mestima

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ, Shutterstock

Iz GIK su rekli da nije bilo većih sukoba na samim biračkim mestima

U Gradskoj izbornoj komisiji u 20 i 30 održana je konferencija za medije nakon današnjeg izbornog dana.

Iz GIK su rekli da nije bilo većih sukoba na samim biračkim mestima.

- Čitali smo komentare da je bilo problema, ja moram da kažem da je samo jedno biračko mesto otvoreno posle 7 sati, to je na Čukarici, i to je rešeno za 15 minuta - rekli su iz GIK.

Dodaju da su sva ostala biračka mesta otvorena u skladu sa zakonom.

- Tokom dana smo vas izveštavali o izlaznosti. Za 20 sati nemamo informaciju, nju ćemo znati na osnovu zapisnika biračkih odbora i to će biti konačna izlaznost.

Lokalni izbori u Srbiji počeli su jutros u 7.00 sati otvaranjem biračkih mesta. Izbori su se održali u Beogradu i u još 14 gradova, 51 opštini i 23 gradske opštine.

Građani biračko pravo mogli su da ostvare do 20.00 časova.

Broj jedan na glasačkom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", na kojoj su oko SNS okupljene i koalicione stranke SPS, Zavetnici, SRS, SDPS, JS, PUPS, PS.

Na izbornom listiću slede "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek", "Ćale, ovo je za tebe - Petar Đurić", "Grupa građana - Za zeleni Beograd - Kad ako ne sad - dr Dejan Žujović", "1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada - Dušan Teodosijević gradonačelnik".

Pod rednim brojem šest je lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", a tu koaliciju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno levi front, Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije.

Na sedmom mestu je lista "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović", a osma "Narodna lista - Ključ za pobedu", koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret Živim za Srbiju.

Pod brojem devet je "Beograd - naš grad - Vasilios Proveleggios-Marijana Ivović Vukotić - dr Ferid Bulić - Koalicija snaga", dok je deseta lista "Unija Roma Srbije - Za Beograd".

Sledi "Beograd je svet(a) - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić", 12. lista je "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-Promeni", pod brojem 13 - "Saša Radulović - Dosta je bilo (DJB) - Rešenje za promenu", a 14 lista Grupe građana "Mi - Glas iz naroda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading