"ŽRTVE PROGALASILI DŽELATIMA"! Arno Gujon o Rezoluciji o Srebrenici: "SRBIJA POKAZALA DA JE DIPLOMATSKA SILA"!

Autor:

Vesti

25.05.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gujon je rekao da je borba u UN bila važna, kako bi Srbija sačuvala obraz, čast i ocenio je da je to borba za pretke, potomke.

"ŽRTVE PROGALASILI DŽELATIMA"! Arno Gujon o Rezoluciji o Srebrenici: "SRBIJA POKAZALA DA JE DIPLOMATSKA SILA"!

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon ocenio je danas da su donošenjem rezolucije o Srebrenici njeni sponzori ignorisali sve srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini.

- Ne samo da su ignorisali žrtve, nego su proglasili žrtve dželatom - izjavio je Gujon za TV Prva.

Poručio je da treba da poštujemo sve žrtve, 60.000 Bošnjaka, 8.000 Hrvata i 30.000 Srba.

- Zašto nema mesta za njih (Srbe), zašto o tome niko ne govori. Zato je borba koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić bila važna - naveo je Gujon.

Dodao je da je borba u UN bila važna, kako bi Srbija sačuvala obraz, čast i ocenio je da je to borba za pretke, potomke.

- Zato je ta borba bila važna, ogromnu energiju je predsednik uložio u to. I to je bio veliki uspeh za našu državu - naveo je Gujon.

Dodao je da je Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju napravila mapu na engleskom jeziku 107 država koje nisu glasale za rezoluciju.

- Zahvaljujući borbi jedne male Srbije koja je pokazala da je diplomatska sila, zato što zna u kom se istorijskom i geopolitičkom trenutku nalazimo - poručio je Gujon.

Ocenio je da donošenje rezolucije ne vodi ka pomirenju i da njeni donosioci nisu hteli pomirenje, već poniženje Srbije.

Podsetio je da je jedino Srbija u regionu priznala svoje zločine i istakao da je Srbija jedina pokazala zrelost i želju za pomirenjem.

Gujon je objavio autorski tekst o rezoluciji o Srebrenici u francuskom listu "Figaro", koji je, kako kaže, na dan glasanja u UN bio najčitaniji na francuskim društvenim mrežama.

Naveo je da će novoformirana Kancelarija čiji je direktor kroz digitalnu diplomatiju pratiti sve aktivnosti države Srbije i to plasirati u inostranim medijima, kako bi svako ko želi da vidi šta je istina moći do nje da dođe.

Kancelarija će, prema njegovim rečima, predstavljati srpsku kulturu, istoriju, umetnost, nauku.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bokelj

26.05.2024 12:53

Ma sta sad prica ovaj - samo nam je on falio. Ovde se zna ko je dzelat i prestanimo da davimo vise. Ah da, pa mora reci i ovaj nesto.