EVROPA ĆUTI NA ČINJENICU DA SADA IMATE 20.000 HRVATA PRAVOSLAVNE VERE! Vučić: Možete Svetog Petra u pomoć da zovete, ne zanima me!

Autor:

Vesti

24.05.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Toje bilo samo kod Ante Pavelića, kada je doveo Germogena, kada je trebalo da se kaže ovo nisu Srbi, napravićemo katoličku crkvu. To su naročito radili u regiji Karlovca.''

EVROPA ĆUTI NA ČINJENICU DA SADA IMATE 20.000 HRVATA PRAVOSLAVNE VERE! Vučić: Možete Svetog Petra u pomoć da zovete, ne zanima me!

Foto: Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je Crnu Goru i glasanje za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, te istakao da nije razočaran, ali i da se nije iznenadio.

- Evo i u Crnoj Gori su predlagali rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, pa se odjednom sami sete da su pogrešili što su to predložili, pa odjednom muk i tišina. Pa odjednom je maca pojela jezik. Iz mnogo razloga... Suština je bila da se na Srbiju izvrši pritisak, da mi prihvatimo da smo krivi za sve, da su u Jasenovcu ubijani Hrvati, i verovali ili ne, ako mislite da preterujem, uopšte ne preterujem, to pokazuju njihovi naučni skupovi. Cela Evropa ćuti na činjenicu da sada imate 20.000 Hrvata pravoslavne vere, pa to je bilo samo kod Ante Pavelića, kada je doveo Germogena, kada je trebalo da se kaže ovo nisu Srbi, napravićemo katoličku crkvu. To su naročito radili u regiji Karlovca. To su za njih evropske vrednosti. A za mene neće nikada biti. Možete da pričate šta god hoćete, da zovete Svetog Petra da zovete u pomoć, ne zanima me - kazao je predsednik i zapitao je što nije doneta rezolucija o Kragujevcu, Šapcu, Kraljevu, ili o ubijanju više od 22 miliona sovjetskih građana.

Vučić je naglasio da je svestan da mnoge zemlje, poput Crne Gore, nisu donosile odluke samostalno već su pod uticajem drugih faktora. Izjavio je da je Crnoj Gori rekao da ne moraju da ga "foliraju" jer je znao kako će se postaviti. Srbija, prema njegovim rečima, neće slati protestne note ni zbog toga što su glasali protiv Srbije. Ovo odbijanje da se uvuku u diplomatske konflikte pokazuje čvrstinu njegove političke pozicije.

- Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. I to sam im i rekao. Rekao sam Spajiću da ne moraju da me foliraju, da znam da će glasati za. Znam da ne odlučuju samostalno i da tu nema neke filozofije. Mogu da pričaju šta hoće, da šalju protestne note, mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidan narod - istakao je predsednik Srbije Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (17)

Loading
Zija

24.05.2024 22:43

Rezolucija je pravljena samo da bi se srpski narod ponizio i predao, ni za šta drugo.

Mikica

24.05.2024 23:14

Vicic iznosi istine i cinjenice koje se nekome mozda ne dopadaju

Nebojša

24.05.2024 23:30

Nekima na zapadu smeta postojanje Srba, pa to na sve načine želi da promeni, pa nam smanjuju brojčano stanje na sve moguće načine.

Мiraš

24.05.2024 23:33

Izjava predsednika Vučića ukazuje na osećaj frustracije zbog nedostatka reakcije Evrope na promene u verskoj demografiji u regionu. Njegov komentar o Svetom Petru može se tumačiti kao izraz nezainteresovanosti za spoljne mišljenje kada su u pitanju unutrašnji verski i etnički odnosi.