HITNO SE OGLASIO MARKO ĐURIĆ IZ NJUJORKA! Važna poruka za ceo svet!

Autor:

Vesti

22.05.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srbija najhitnije apeluje na sve države članice Ujedinjenih nacija da se oštro suprotstave usvajanju Nacrta rezolucije „Međunarodni dan razmišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine, istakao je Đurić.

HITNO SE OGLASIO MARKO ĐURIĆ IZ NJUJORKA! Važna poruka za ceo svet!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić oglasio se na svom zvaničnom Iks profilu, gde je još jednom apelovao na zemlje članice Ujedinjenih nacija da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

 

 

- Republika Srbija najhitnije apeluje na sve države članice Ujedinjenih nacija da se oštro suprotstave usvajanju Nacrta rezolucije „Međunarodni dan razmišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine -  naveo je Đurić na društvenoj mreži "X".

Podsećamo,  redsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u Njujorku na panelu "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti" na kojem su govorili Srbi koji su doživeli ili su svedoci zločina.

- Naš stalni predstavnik ovde je želeo da razgovara sa Nemcima kao glavnim tvorcima ove rezolucije, da vidimo da li možemo nešto zajedno da uradimo: A znate li kakav odgovor je dobio, citiram: "Suočićete se sa rezolucijom, na način na koji vam mi budemo dali" - rekao je Aleksandar Vučić i nastavio:

- Znam mali smo, ali verujemo da evropske i demokratske vrednosti znače da treba da budemo uključeni o donošenju tako važnih odluka. Dragi prijatelji iz Evrope koji ste prisutni ovde i svi naši prijatelji sa svih kontinenata, šta ćete raditi kada otvorite Pandorinu kutiju, šta ćete dalje, hoćete li reći da protiv sovjetskog naroda nije počinjen genocid, da ubijanje Srba od strane nemačkih i hrvatskih nacista u Prvom i Drugom svetskom ratu nije genocid? Šta ćete reći za različita pitanja iz celog sveta, da li ćete okrenuti glavu, ili ćete reći nije ovo mesto gde se nešto poriče, ili ćete vi da poričete kada vama to ne odgovora u političkom smislu - upitao je Vučić.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Ena

22.05.2024 18:38

Zapadne sile po svaku cenu žele da nam nametnu kolektivnu krivicu. Nadamo se da je većina zemalja to prepoznala i da će se usprotiviti ovom pravnom nasilju.

Verica

22.05.2024 19:11

Nadam se da ce nas podrzati

Vera

22.05.2024 19:11

Nadam se da ce nas razumeti i pruziti nam podrsku

Sanja

22.05.2024 19:19

Eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici bilo bi štetno za sve zemlje sveta.