U ČETVRTAK MOLITVA U HILANDARU! Zvoniće zvona za SPAS SRBIJE!

Autor:

Vesti

21.05.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I najveći broj crkava u zemlji i rasejanju zvoniće tog dana i uputiti molitve za spasenje srpske države i naroda.

U ČETVRTAK MOLITVA U HILANDARU! Zvoniće zvona za SPAS SRBIJE!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U četvrtak ujutro na Hilandaru iguman Metodije sa monasima moliće se oko ikone Trojeručice ispred koje se uvek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod.

I najveći broj crkava u zemlji i rasejanju zvoniće tog dana i uputiti molitve za spasenje srpske države i naroda, piše Informer.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić od juče je u Njujorku gde će 23. maja prisustvovati sednici GS Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

On je bio u Hramu Svetog Save pred put u Njujork, da se pomoli Bogu, a zajedno sa njim su bili i predstavnici Srba iz regiona.

Predsednik Vučić je zajedno sa Patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom bio na molitvi tog jutra u Hramu Svetog Save.

Vučić se podsećamo večeras u dva navrata obratio iz Njujorka i rekao da se očekuje da čak 100 od 193 zemlje glasaju za spornu i sramotnu rezoluciju kojom bi Srbe proglasili genocidnim narodom.

- Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara. Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo. Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading