"Srbija će da KOSPONZORIŠE sve rezolucije o genocidima, red je da se SAZNA ISTINA O SVEMU"! Vučić o posledicama rezolucije o Srebrenici!

Autor:

Vesti

21.05.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo sada kažem da će Srbija da kosponzoriše sve te rezolucije jer je red da se sazna ko je i šta radio u prošlosti. Ostali neka razmišljaju , rekao je Vučić.

"Srbija će da KOSPONZORIŠE sve rezolucije o genocidima, red je da se SAZNA ISTINA O SVEMU"! Vučić o posledicama rezolucije o Srebrenici!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Otvorena je Pandorina kutija. Upravo sam razgovarao sa ruskim ambasadorom, rekao je Aleksandar Vučić iz Njujorka gde će se 23. maja raspravljati o predlogu rezolucije o Srebrenici.

- Rusija će odmah da krene sa sopstvenom rezolucijom o nemačkom genocidu nad ruskim narodom. Belorusija ima isto neke ideje o rezolucijama, a i neke druge zemlje - otkrio je predsednik Vučić.

- Evo sada kažem da će Srbija da kosponzoriše sve te rezolucije jer je red da se sazna ko je i šta radio u prošlosti. Ostali neka razmišljaju - zaključio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao i da su "prljavu igru" odigrali crnogorski amandmani kada je rezolucija o Srebrenici u pitanju.

- Prljavu igru su odigrali crnogorski amandmani. To nije Crna Gora, niko da ne krivi Crnu Goru, oni su samo nečiji potrčko. Mi znamo i čiji, o tome ću govoriti u petak. Precizno ćemo vam reći - rekao je Aleksandar Vučić.

- Mislil su da smo glupi. mislili su da svako normalan bi prihvatio da ima izgovor pred svojim građanima i da kaže: "Super, sad imamo amandmane da Srbi nisu kolektivni krivci, da Srbija nije kolektivni krivac. I recite da prihvatate to. Izađite pred ljude. Vin vin situacija..." Možda bi oni ubedili sve druge, ali mene nisu ubedili. Da vam objasnim zašto. Zato što su mislili da ću da radim ono što oni rade. Ne mislim o Crnoj Gori, mislim o mnogim zemljama. Da ću da prihvatim ono što mi je lakše i što će da me očuva na vlasti i ono što mi niko neće zameriti nigde. Ja sam doneo odlčuku, kada sam postao predsednik, da mi je mnogo važnije šta ću da uradim za svoj narod, nego šta ću da radim za sebe. Baš me briga kakve pritiske ću da trpim. Znam da je to prevara, sve što su uradili je prevara, sve im trikove znam. Znam kako su planirani ti trikovi i ko je sve sa kim razgovarao, o čemu ću govoriti dan posle. Ne preostaje nam nitša drugo, već da imamo veru u sebe i Boga, borićemo se do kraja, bez obzira na razočaranje. Hvala ljudima što su se ujedinili i to je za mene od velikog značaja. Nikada mi nije bilo teže i komplikovanije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (30)

Loading
Ana

21.05.2024 20:06

Jedva čekam da saznam čiji je potrčko jer oni sami nikada ništa nisu ni umeli.

Nebojša

21.05.2024 21:24

Drago mi je zato što je predsednik ovo izjavio, nad srpskim narodom je počinjen niz genocida, a sad je doživeo i da ih oni koji su počinili genocid nad njim, lažno njega optužuju za genocid.

Tanja

21.05.2024 21:25

I treba kada osuđuju narod na genocid koji nije počinjen treba izneti sve optužbe protiv svih koji su izvršili genocide prema Srbiji.

Ena

21.05.2024 21:37

Nemačka, koja je počinila najviše genocida u istoriji traži usvajanje Rezolucije protiv Srbije. Rusija je uvek bila uz Srbiju, pa će tako biti i sada. A sve buduće rezolucije protiv Nemačke podržaće i Srbija.