RATKU MLADIĆU UGROŽENO ZDRAVLJE! Advokati traže hitno puštanje generala iz Haga i vraćanje u Srbiju!

Autor:

Vesti

06.05.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo zdravstveno stanje je loše.

RATKU MLADIĆU UGROŽENO ZDRAVLJE! Advokati traže hitno puštanje generala iz Haga i vraćanje u Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Advokati Ratka Mladića, koji služi kaznu zatvora u Hagu, traže da se on hitno oslobodi iz zdravstvenih razloga.

Naime, njegovo zdravstveno stanje je loše i potencijalno opasno za život, te njegovi advokati traže da se Mladić pusti u Srbiju na lečenje, prenosi Rojters.

Kao što je već poznato, Ratko Mladić pati od kognitivnih oštećenja i najmanje dva puta ove godine je bio hospitalizovan.

Prema rečima njegovih advokata, Mladić može dobiti poseban tretman u Srbiji zbog svoje bolesti, a preseljenje bi uklonilo i jezičke barijere koje predstavljaju poteškoće u komunikaciji.

Još uvek nije poznato kada će sudije MMKS-a, koji se bave Mladićevim slučajem, odlučivati o ovom zahtevu.

Podsetimo, u februaru mesecu je ekipa doktora iz Republike Srpske obavila prvu medicinsku procenu generala Ratka Mladića, s ciljem da se dobije precizan uvid u njegovo zdravstveno stanje.

Đajić je istakao da je razlog posete bio isključivo medicinski, bez političkih konotacija, suprotno tumačenjima nekih medija.

- Pre nekoliko godina bili smo u poseti Stojanu Župljaninu, koji danas bolje izgleda nego tada kada smo ga prvi put videli. Sigurno da nećemo previše čekati sa konačnom ocenom i dijagnozom, očekujem je za nekoliko dana - rekao je Đajić.

Član tima dr Nikola Šobot ocenio je da sama poseta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

- Dočekani smo profesionalno, dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, uspeli smo da izgradimo kompletnu sliku stanja generala Mladića, ali daćemo i sugestije za lečenje i proporuke u kojem bi pravcu to trebalo da ide - naveo je Šobot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading