"SRBIJA ĆE VODITI NACIONALNU, ODGOVORNU, SPOLJNU POLITIKU, PRUŽENE RUKE, ČUVAJUĆI DOSTOJANSTVO" Ministar Đurić poručio bitnu stvar!

Autor:

Vesti

05.05.2024

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Đurić ističe da je nova Vlada pre svega vlada budućnosti.

"SRBIJA ĆE VODITI NACIONALNU, ODGOVORNU, SPOLJNU POLITIKU, PRUŽENE RUKE, ČUVAJUĆI DOSTOJANSTVO" Ministar Đurić poručio bitnu stvar!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić poručio je da je nova Vlada Srbije vlada budućnosti dodajući da će spoljna politika te Vlade, koju će on voditi, biti slobodarska, nacionalna i odgovorna.

- Orijentacija spoljne politike Vlade, odnosno moje, je slobodarska orijentacija. Srbija će voditi nacionalnu, odgovornu, spoljnu politiku, pružene ruke, čuvajući dostojanstvo. Mi smo u poslu pravljenja prijatelja, ali ćemo odgovorati odlučno onima koji nasrću na naše interese - kazao je Đurić gostujući na "Hit Tvitu" na televiziji Pink.

Dodao je da je Srbija to pokazala i prethodnih nekoliko nedelja uključujući i poslednjih deset dana kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić branio srpske nacionalne interese u borbi u vezi sprečavanja rezolucije o Srebrenici.

Ističe da je nova Vlada pre svega vlada budućnosti.

- Kabinet Miloša Vučevića je kabinet koji porojektuje politiku za najmanje četiri decenije, sa projektima vezanim za Expo, veštačku inteligenciju... Uz veoma ozbiljan kadar, vođena je vizijom predsednika Vučića, uživa veliki legitimitet i ima šansu da transformiše Srbiju na bolje - kazao je.

Komentarišući kritike da je Vlada Srbije "glomazna", Đurić kaže da je zanimljivo da to govore oni u čijim vladama je bilo mnogo više ministara, agencija i svega drugog. Poručuje im da je deo bazične strukture da se svakoj vladi da makar 100 dana, pa da se razgovara ili kritikuje na osnovu rada.

- To su bazični principi demokratije, ali oni nastavljaju svađalačkim tonom, bez argumenata, nemaju cilj da nešto pozitivno doprinesu. Grđani su to prepoznali - kazao je.

Navodi i da Vlada ima cilj i viziju kako da dođe do tog cilja.

Đurić navodi da će u Srbiji biti prosečna zarada do 2027. godine 1.400 evra, kao i da će Srbija do 2027. relizovati novih 320 projekata.

- Srbija će biti bolje mesto za život. Bio sam odsutan tri i po godine iz aktivnog političkog života, ali za poslednjih za nekoliko nedelja ono što sam video, ja ne mogu da verujem šta se sve promenilo i ne treba samo da kritikujemo, potrebno je biti objektivan i priznati rezultate - naveo je šef srpske diplomatije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (36)

Loading
Olivera

05.05.2024 22:27

Odlično je čuti da nova Vlada ima jasnu viziju budućnosti Srbije.

Ivana

05.05.2024 22:27

Srbija vodi samostalnu i odgovornu politiku

Olivera

05.05.2024 22:27

Nacionalna, odgovorna spoljna politika je ključ za jačanje ugleda naše zemlje.

Ivana

05.05.2024 22:28

Srbija se zalaze za stabilnost i mir