"RAZGOVOR O BUDUĆNOSTI SRBIJE I NJENOM MESTU U SAVREMENOM SVETU"! Predsednik Vučić se sastao sa Ketrin Ešton! (FOTO)

Autor:

Vesti

26.04.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocenio je da je iza njega veoma dobar razgovor.

"RAZGOVOR O BUDUĆNOSTI SRBIJE I NJENOM MESTU U SAVREMENOM SVETU"! Predsednik Vučić se sastao sa Ketrin Ešton! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa baronesom Ketrin Ešton, nekadašnjom visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, sa kojom je razgovarao o mestu Srbije u savremenom svetu.

Veoma dobar razgovor sa Ketrin Ešton o budućnosti Srbije i njenom mestu u savremenom svetu. Hvala i do skorog viđenja - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić posetio je Njujork kako bi predstavio Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Predsednik je istakao kako je Srbija odlučna u borbi za svoju teritoriju i slobodu. Uverenje u važnost očuvanja interesa svoje zemlje reflektuje se kroz njegove reči, naglašavajući kako je borba za nacionalne interese ključna obaveza.

Vučić je istakao značaj podrške i pomoći koju je zatražio u okviru Ujedinjenih nacija. Njegova inicijativa je dobila značajnu pažnju, a boravak u UN obećava uticajan trag kako u procesu glasanja, tako i u kasnijim bilateralnim odnosima.

Ističući da je još mnogo posla pred Srbijom, predsednik je naglasio važnost nastavka borbe i odlučnog izlaska iz svih izazova koji se pojave. Vučić je istakao važnost posvećenosti daljem napretku Srbije kao ključnom cilju.

Ponosan sam na to kako smo se u @unitednations borili, jer kad se borite za svoju zemlju, vaše je da napravite sve što možete. Srbija se bori za svoju teritoriju i slobodu i nastaviće to da čini, a naše je da čuvamo interese svoje zemlje, na svakom mestu.

Zamolio sam za podršku i pomoć. U UN sve vri. Dobro je što smo proveli mnogo vremena ovde, to će ostaviti trag, kako na samom glasanju, tako i kasnije u našim bilateralnim odnosima.

Još mnogo posla je ostalo da uradimo, da nastavimo da se borimo, da uzdignute glave izađemo posle svega, a onda da se posvetimo daljem napretku Srbije
- istakao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Maja

26.04.2024 14:59

Vučić pokazuje odlučnost u promovisanju interesa Srbije na međunarodnoj sceni, što je ključno za nacionalni suverenitet.

Ana

26.04.2024 15:00

Sastanak sa bivšom visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton jasno pokazuje posvećenost Srbije dijalogu i saradnji sa evropskim institucijama.

Nikola

26.04.2024 15:00

Očuvanje nacionalnih interesa je prioritet za Srbiju, a susret sa Eštonom naglašava važnost diplomatskih napora u tom smislu.

Jana

26.04.2024 15:01

učić ističe potrebu za podrškom u UN, pokazujući spremnost da se bori za teritorijalni integritet svoje zemlje.