BRUKA I SRAMOTA U ZAGREBU! Srbe optužili za genocid nad Hrvatima, hitno reagovalo Više javno tužilaštvo (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.05.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdilo sve sporne činjenice i postojanje elemenata bića krivičnog dela.

BRUKA I SRAMOTA U ZAGREBU! Srbe optužili za genocid nad Hrvatima, hitno reagovalo Više javno tužilaštvo (VIDEO)

Foto: Printscreen

Povodom snimka sa skupa u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu na kojem je predstavljena knjiga "Homogena Srbija 1941." autora Stjepana Loze, a koji je objavljen na društvenim mrežama, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog krivičnog dela Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakonika.

Na sminku se mogu čuti izjave autora i drugih učesnika skupa, u kojima se zamenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije.

 

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdilo sve sporne činjenice i postojanje elemenata bića krivičnog dela.

VUČIĆ O GENOCIDU

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je otvaranje "pandorine kutije bez presedana" sa predlozima Rezolucije o izvršenim genocidima. Ističe da će se pokrenuti pitanja genocida nad srpskim narodom u Jasenovcu i drugim stratištima, te da će se suprotstaviti zahtevima za prijem tzv. Kosova u SE. Takođe, najavljuje da će Srbija kandidovati za nestalnu članicu SB, te da će se suprotstaviti najmoćnijim zemljama sveta kada je u pitanju odbrana prava, pravde, morala i civilizovanog svetskog poretka.

Pobeda sa 3,4 ili 5 prema 1

Vučić ističe da će "pobediti" dva NATO kandidata, Litvaniju i Crnu Goru, sa 3,4 ili 5 prema 1 po broju glasova. Ovo predstavlja izazovni diplomatski potez, koji naglašava spremnost Srbije da se suprotstavi zahtevima koji bi mogli da ugroze njene interese.

- Pokrenućemo ta pitanja, kao i Rusi i mnogi drugi. Nećemo da žurimo, ali ćemo dva NATO kandidata Litvaniju i Crnu Goru da pobedimo sa 3,4 ili 5 prema 1 po broju glasova, a kandidovaćemo se za nestalnu članicu SB. To su ljudi koji žele prijem tzv. Kosova u SE, a žele i da srpski narod, kao što je rekao Sead Turčalo, da označe kao genocidan. Sve vreme su krili da je to kolektivno, a u čitavoj Rezoluciji nema nijednog imena i prezimena, sve kao što smo prevdiveli. Oni nisu predvideli da Srbija ima veliki ugled u svetu i mnogo prijatelja i da jedna mala zemlja ima dovoljno hrabrosti da se suprostavi najmoćnijim zemljama sveta kada je u pitanju odbrana prava, pravde, morala i civilizovanog svetskog poretka - rekao je Vučić.


Hrabrost u suprotstavljanju najmoćnijim zemljama

Predsednik Vučić naglašava da Srbija ima veliki ugled u svetu i mnogo prijatelja, te da će imati dovoljno hrabrosti da se suprostavi najmoćnijim zemljama sveta. Ova izjava ističe samopouzdanje zemlje i njenu odlučnost da brani svoje stavove i interese.

Spremnost da odamo počast stradalim Bošnjacima

Izjava predsednika Vučića o spremnosti da uvek odamo počast stradalim Bošnjacima naglašava važnost sećanja na žrtve i izražava spremnost za pomirenje i poštovanje svih žrtava sukoba.

- A mi smo spremni uvek da odamo počast stradalim Bošnjacima - izjavio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading