ZA EPIDEMIJU NASILJA ODGOVORAN REŽIM ALJBINA KURTIJA! Oglasila se Kancelarija za KiM nakon prebijanja Srba u Severnoj Mitrovici!

Autor:

Vesti

29.04.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dana pre toga grupa ekstremista premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nedaleko odatle, ispred zgrade "Sunce3", opljačkala i pretukla Srbina P. K.

ZA EPIDEMIJU NASILJA ODGOVORAN REŽIM ALJBINA KURTIJA! Oglasila se Kancelarija za KiM nakon prebijanja Srba u Severnoj Mitrovici!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je za najnoviju epidemiju nasilja nad Srbima odgovoran ekstremistički režim Aljbina Kurtija, čija se politika ugnjetavanja Srba iz kabineta u Prištini, u kojima je osmišljena, sve više preliva na ulice. 

Kancelarija je to saopštila povodom napada na dvojicu Srba koji su u noći između subote i nedelje prebijeni u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Podseća se i da je dva dana pre toga grupa ekstremista premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nedaleko odatle, ispred zgrade "Sunce3", opljačkala i pretukla Srbina P. K. a onda je i Bošnjak J. Š. uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak, pod isfabrikovanom optužbom za navodne ratne zločine.   

- Da stvar bude gora, i međunarodni sponzori Prištine i Aljbina Kurtija ponašaju se kao da je svakodnevno etnički motivisano nasilje sasvim normalna i uobičajena stvar, budući da je izostala bilo kakva reakcija Kvinte u Prištini na najnoviju seriju napada, ali i na hapšenje J. Š. na koje niko od međunarodnih predstavnika nije digao glas ni reč osude - navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, ističe Kancelarija, kada su u centralnoj Srbiji samo zadržana, a ne uhapšena trojica Albanaca za ratni zločin, onda nije bilo predstavnika Kvinte koji nije zvao, protestovao, pritiskao i javno reagovao, što direktno pokazuje politiku dvostrukih aršina međunarodne zajednice.

Ocenjuje se da su za Kvintu Srbi očigledno postali legitimna meta, a nasilje protiv njih je kosponzorisano  ćutanjem i nereagovanjem stranaca.

Kancelarija podseća da je više od 500 napada na Srbe i njihovu imovinu od dolaska Kurtija na čelo privremenih institucija samouprave u Prištini najrečitiji moguć dokaz da je na snazi pokušaj sistematskog ugnjetavanja i zastrašivanja srpskog naroda, sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očisti od svakog nealbanskog faktora. 

- Oni koji danas ćute pred prizorima nasilja i užasa na severu Kosova i Metohije time šalju jasnu poruku o svojim željama i namerama, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji, već i Srbiji i čitavom srpskom narodu - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading