"ONA JE OVDE PRIVATNO"! Ruski predsednik žestoko odreagovao na izlaganje Vjose Osmani u SB UN!

Autor:

Vesti

22.04.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasilij Nebenzja podsetio je na NATO agresiju na SRJ i na užasne posledice te ilegalne intervencije.

"ONA JE OVDE PRIVATNO"! Ruski predsednik žestoko odreagovao na izlaganje Vjose Osmani u SB UN!

Foto: X/🅿🅴🅰🅲🅴🆃🅷🆁🆄🅳🅴🆅🅴🅻🅾🅿/Printscreen

U Njujorku je u toku sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, a Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić. 

Predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja odreagovao  je da Vučićevo učešće na sednici pošto je Vjosa Osmani dovela, kako je navela, silovane žene na sednicu.

- Slušali smo gospođu Osmani - kazao je Nebenzja i istakao da je ona ovde privatno i podsetio na kršenje procedura zbog prisustva žena iza nje.

Nakon što je Osmani rekla da su te žene i savetnice u njenom "kabinetu", Nebenzja je odmah odgovorio da gospođa Osmani može da misli da ima neki kabinet, ali je u SB UN prisutna kao privatno lice.

Podsetio je na NATO agresiju na SRJ i na užasne posledice te ilegalne intervencije.

Vučić je nakon obraćanja Vjose Osmani istakao da je njen govor delovao kao neka vrsta "političkog teatra", te zaključio da ništa nije rečeno o tome šta se dogodilo u poslednjih 6 meseci na Kosovu i Metohiji.

Ukazao je na činjenicu da su zapadne sile sprečile da se održi sednica SB UN o posledicama NATO agresije na SRJ.

- Glasali su protiv i odgovor je bio da ne treba pričati o istorijskim događajima, a posle nekoliko nedelja pokušavaju da promovišu rezoluciju o Srebrenici - kazao je on.

Istakao je da je Nemačka zemlja koja je u 20. veku provela najveći genocid u ljudskoj istoriji.

Savet Evrope još ima šansu da izbegne sramni rezultat (prijem tzv. Kosova) i pozivamo ga da tu priliku iskoristi, kazao je on.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading