KURTI BEŽI OD VUČIĆA! Premijer lažne države Kosovo ne sme da se susretne sa SRPSKIM PREDSEDNIKOM: Poslao Vjosu u Njujork, a on planira put u NEMAČKU! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.04.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim zaškripi - Kurti beži u Nemačku!

KURTI BEŽI OD VUČIĆA! Premijer lažne države Kosovo ne sme da se susretne sa SRPSKIM PREDSEDNIKOM: Poslao Vjosu u Njujork, a on planira put u NEMAČKU! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Njujorku će danas biti održana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, a Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Sa druge strane, umesto Aljbina Kurtija, prisustvovaće Vjosa Osmani. 

Kako Republika saznaje, Aljbin Kurti, očigledno uplašen za svoju sudbinu nakon jučerašnjeg debakla sa referendumom o smeni gradonačelnika, rešio je da se skloni, i da na Savet bezbednosti pošalje Vjosu Osmani, umesto da je sam otišao da se bori za svoje interese. 

KURTIJEV DEBAKL I PROPALI REFERENDUM

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je da su na referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556, koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111 birača, u Zubinom Potoku 18, u Leposaviću 124, dok u Zvečanu niko nije glasao.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, bilo je potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Kurti, kako saznajemo, već u četvrtak planira odlazak u Nemačku, kod svojih pokrivitelja - kako bi dobio nova naređenja. 

 

 

Podsetimo, Gutereš je u redovnom izveštaju, koji se odnosi na period od 19. septembra 2023. do 15. marta 2024. godine, naveo da su, uprkos izvesnom napretku u implementaciji sporazuma postignutih uz posredovanje EU, tenzije između Beograda i Prištine povećane, a da je bezbednosna situacija na severu Kosova ostala krhka.

On je pozvao na hitan razgovor o otvorenim pitanjima u okviru dijaloga uz posredovanje EU, kako bi se osigurala prava svih pogođenih zajednica i najugroženije grupe bile zaštićene.

Sednica počinje u 10.00 časova po istočnoameričkom,  odnosno u 16.00 sati po srednjoevropskom vremenu, a sednicu će otvoriti predsedavajuća Savetu bezbednosti za april, Vaneša Frejzir. 

Vučić je, uoči puta u Njujork, izjavio da će donošenje takve rezolucije dodatno narušiti odnose u regionu i da će se Srbija svom snagom boriti protiv usvajanja rezolucije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (44)

Loading
Anja

22.04.2024 11:39

Kurti je jedna najobičnija kukavica.

јадранка

22.04.2024 11:40

Očigledno je da Kurti izbegava Vučića jer nema hrabrosti da se suoči s realnošću. Umesto da rešava probleme, beži od njih!

Vojvoda

22.04.2024 11:40

Kukavice imaju podršku zapada pa se tako i ponašaju.

Djordje

22.04.2024 11:40

Kurti ne sme da pohleda istinu u oči, a Vučić je tu da mu saopšti istinu u lice.