HAG DONEO NOVU ODLUKU O ŠEŠELJU Neće, ipak, ići u Kabul!

Autor:

Vesti

19.04.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja i petoro njegovih saradnika podneta je optužnica u Hagu zbog nepoštovanja suda.

HAG DONEO NOVU ODLUKU O ŠEŠELJU Neće, ipak, ići u Kabul!

Foto: printscreen

Tribunal u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i njegovim saradnicima sude srpski sudovi.

Radikalima je ta haška odluka stigla, ali još nisu dobili bilo šta od domaćeg suda, pišu "Novosti".

Pitanje je i po kom osnovu bi domaći sudovi uopšte mogli da vode postupak protiv dr Šešelja i njegovih saradnika i da li će se bilo kakav postupak voditi.

Protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja i petoro njegovih saradnika podneta je optužnica u Hagu zbog nepoštovanja suda.

Šešelj je ranije rekao da je spreman da ide na suđenje, ako Mehanizam bude premešten u Kabul.

- Spreman sam da idem na suđenje, ali imam jedan uslov. Pošto će uskoro Velika Britanija da potone u more i to će izazvati veliki talas na Severnom moru koji će zapljusnuti celu Holandiju, ne bih voleo da se u tom trenutku nađem u Sheveningenu i da se tamo udavim kao pacov. Tražim da se prvo Mehanizam premesti u neku sigurniju državu. Najbolje bi bilo u Kabul - izjavio je tada dr Šešelj.

- Prvo, Avganistan je planinska država, Kabul je na visokoj nadmorskoj visini, tamo je klima suva što nama starcima odgovara zbog pluća, a avganistanski narod je to zaslužio zbog svoje veličanstvene pobede nad američkom soldateskom posle dvadesetogodišnjeg rata - rekao je on i dodao da Avganistan zaslužuje da mu se ukaže to poverenje iz moralnih političkih razloga.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading