VUČIĆ DANAS NA PEŠTERU! Prisustvuje združenoj taktičkoj vežbi Vojske Srbije "Vihor"!

Autor:

Vesti

19.04.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vežbi "Vihor 2024" učestvuju kopnena i vazduhoplovna komponenta Vojske Srbije i specijalne snage

VUČIĆ DANAS NA PEŠTERU! Prisustvuje združenoj taktičkoj vežbi Vojske Srbije "Vihor"!

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije „Vihor 2024“.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju sa medijima predsednika Republike, taktička vojna vežba počeće u 12.00 časova na Privremenom poligonu „Pešter“.

Dan visokih zvanica na združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "Vihor 2024" biće održan danas na Privremenom poligonu "Pešter", najavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Na vežbi "Vihor 2024" učestvuju kopnena i vazduhoplovna komponenta Vojske Srbije i specijalne snage, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje Vojska Srbije izvodi, navodi Ministarstvo odbrane.
Dan visokih zvanica na vežbi počeće u 12 časova na poligonu "Pešter".

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom.

- Sa premijerom Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom sam razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju.

Pozvao sam Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača - napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

I predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Ruzveltom Skeritom, sa kojim je razgovarala o daljem unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Nenad

19.04.2024 07:29

Na vojnoj vežbi Vihora vojske Srbije združena najveća taktična vežna na Pešteru danas uživo predsednik Vučić Aleksandar.

Ana

19.04.2024 07:36

Vojska ce danas pokazati spremnost,snagu,borbenost!

dule

19.04.2024 07:52

Vojska uvek mora biti u pripravnosti,zato se odrzavaju vojne vezbe ovakvog tipa.

katy

19.04.2024 07:53

Prisustvo predsednika na takvim vežbama šalje snažnu poruku o podršci vojsci i njenom radu.