"LOKALNE IZBORE RASPISUJEM U NEDELJU"! Brnabić: U konsultacijama sa predsednikom Vučićem, saglasili smo se da je u ovom trenutku za zemlju najvažnija stabilnost!

Autor:

Vesti

18.04.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić je dodala da se nada da će u subotu biti usvojene ove izmene zakona, i da će u nedelju biti raspisani izbori.

"LOKALNE IZBORE RASPISUJEM U NEDELJU"! Brnabić: U konsultacijama sa predsednikom Vučićem, saglasili smo se da je u ovom trenutku za zemlju najvažnija stabilnost!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odlučila da prihvati zahteve opozicije okupljene oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i da svi preostali lokalni izbori i beogradski izbori budu održani 2. juna.

Ona je rekla da će lokolane izbore raspisati u nedelju.

Na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, Brnabić je rekla da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim samoupravama člana 35.

Brnabić je rekla da je tu odluku donela u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Donela sam odluku u konsultacijama sa predsednikom Srbije. To znači da ćemo sve izbore raspisati zajedno sa beogradskim izborima, i biće održani 2. juna. To će zahtevati izmene i dopune zakona. Očekujem da te predloge potpiše najveći broj poslanika do sada, da sa tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo - rekla je ona.

Ana Brnabić je dodala da se nada da će u subotu biti usvojene ove izmene zakona, i da će u nedelju biti raspisani izbori.

U konsultacijama sa predsednikom Vučićem, bilo je potpuno jasno iz njegovih reči da je u ovom trenutku za zemlju najvažnija stabilnost. Razgovori su bili lekoviti, i hvala svima koji su učestvovali u njima - istakla je predsednica Skupštine.

Kaže da će biti mnogo onih koji će likovati i tvrditi da su pobedili, i rekla je da je ovo pobeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost.

To će nam omogućiti da se bavimo stvarima koje su od nacionalnog interesa. Ja želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u razgovorima. Na momente su bili teški, ali pokazali smo ozbiljnost i da možemo da radimo zajedno. Ja sada očekujem najveću moguću podršku poslanika vlasti i opozicije da zajedno podnesemo izmene i dopune zakona, i da glasamo o tome - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Keti

18.04.2024 12:45

Pitam se, sta ce sad novo opozicija da izmisli da ne bi izasla na izbore. Sve im je ispunjeno

zivkag2306

18.04.2024 12:46

Valjda će opozicija sada biti zadovoljna uslovima i poceti da radi unutar svojih stranaka da se ova agonija oko izbornih uslova konačno završi!

Vladica

18.04.2024 12:47

Samo sto opozicija ne razume sta je najbolje za gradjane Srbije, kao sto nema ni jasan cilj po pitanju Beogradskih i lokalnih izbora.

Miloš M

18.04.2024 12:49

E sad kom opanci kom obojci. Eto ispunjen je zahtev opoziciji da izbori budu u isto vreme da ne kukaju.