"AKO SE PROBLEM NE REŠI, NEKO ĆE MORATI DA ODGOVARA" Još uvek nije proradio TAG sa Crnom Gorom! Vesić: Rok kraj maja

Autor:

Vesti

18.04.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz "Puteva Srbije" su saopštili da je uspostavljanje zajedničkog tag sistema sa Crnom Gorom delimično obavljeno, ali da srpski tag još uvek ne funkcioniše u Crnoj Gori.

"AKO SE PROBLEM NE REŠI, NEKO ĆE MORATI DA ODGOVARA" Još uvek nije proradio TAG sa Crnom Gorom! Vesić: Rok kraj maja

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izrazio je nezadovoljstvo zbog kašnjenja u uspostavljanju zajedničkog tag sistema sa Crnom Gorom. Iako su "Putevi Srbije" najavili da će ovaj sistem biti u potpunosti funkcionalan do 15. aprila, to se nije desilo, a Vesić je najavio moguće sankcije za odgovorne ukoliko se problem ne reši do kraja maja.

Novi rokovi i odgovornost

Iz "Puteva Srbije" su saopštili da je uspostavljanje zajedničkog tag sistema sa Crnom Gorom delimično obavljeno, ali da srpski tag još uvek ne funkcioniše u Crnoj Gori. Ministar Vesić je istakao da je zatražio zvaničan izveštaj o ovom problemu i da će neko snositi odgovornost ukoliko se rokovi ne ispoštuju.

Značaj tag sistema za vozače

Vesić je istakao da je važno da se preuzete obaveze završe na vreme, jer vozači iz Srbije očekuju mogućnost korišćenja taga i u susednim zemljama. On je naglasio da je njegov interes da srpski vozači mogu da koriste svoj tag u drugim zemljama, te da će posledice kašnjenja snositi odgovorni u "Putevima Srbije".

Uvođenje elektro-punjača na auto-putevima

Pored problema sa tag sistemom, ministar Vesić je najavio i uvođenje novih elektro-punjača na auto-putevima. Planirano je postavljanje 80 punjača na 16 lokacija, sa mogućnošću proširenja na ukupno 320 punjača. Ovo će učiniti Srbiju najopremljenijom zemljom kada su u pitanju brzi elektro-punjači na auto-putevima i brzim saobraćajnicama.

Promocija tranzitnog teretnog saobraćaja

Ministar Vesić je takođe najavio planove za podsticanje tranzitnog teretnog saobraćaja, posebno kamiona koji koriste vodonik. Srbija se priprema da omogući "punjenje" kamiona na putevima, kako bi se povećao tranzitni teretni saobraćaj kroz zemlju.

U zaključku, Vesić je istakao da su ovi projekti od velikog značaja za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Srbiji i da će se nastaviti sa naporima da se ovi ciljevi ostvare u predviđenim rokovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading