OGLASIO SE KONZERVATIVAN POKRET "NAŠI" O IZJAVAMA DINKA GRUHONJIĆA! Traže hitnu smenu sa mesta profesora!

Autor:

Vesti

16.03.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jednoj od tribina hrvatskog festivala Rebedu u Dubrovniku pod radnim nazivom „Kupi mi, mama, jedan mali rat“, Dinko Gruhonjić izjavio je da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću.

OGLASIO SE KONZERVATIVAN POKRET "NAŠI" O IZJAVAMA DINKA GRUHONJIĆA! Traže hitnu smenu sa mesta profesora!

Foto: Mc.rs

Povodom izjava novinara i predavača Dinka Gruhonjića oglasio se Konzervativan pokret "Naši".

- Konzervativni pokret „Naši“  poziva nadležne državne organe da u skladu sa zakonom reaguju na  najnovije izlive mržnje Dinka Gruhonjića prema Srbiji, Republici Srpskoj, srpskom narodu i SPC, kao i da bude izbačen sa mesta vanrednog profesora Filozofskog fakultetu u Novom Sadu, jer osobe kao on ne treba da obrazuju našu decu - navodi se u njihovom saopštenju.

Na jednoj od tribina hrvatskog festivala Rebedu u Dubrovniku pod radnim nazivom „Kupi mi, mama, jedan mali rat“,  Dinko Gruhonjić izjavio je da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem je stradalo na stotine hiljada Srba, što je propraćeno aplauzima prisutnih.

- Takođe, Dinko „Šakić“ Gruhonjić u svom izlaganju  ostavlja svojim saborcima u amanet da hramove i objekte Srpske pravoslavne crkve „skvotuju“ i da od njih prave kafane, pabove i mesta za blud i razvrat kako bi ih oskrnavili - dodali su u saopštenju.

Srpski narodni pokret naši je srpska desničarska organizacija, osnovana 15. januara 2006. godine u Aranđelovcu, tada Državna zajednica Srbija i Crna Gora, samo pod imenom Naši, poput istoimene organizacije u Ruskoj Federaciji.

Tokom avgusta 2010. godine, doneta je odluka o ujedinjenju Srpskog narodnog pokreta 1389 - Miša Vacić sa pokretom Naši, u jedinstvenu organizaciju pod nazivom Srpski narodni pokret Naši 1389. Međutim, nakon godinu dana zajedničkih aktivnosti, dva pokreta su se razišla, a deo SNP 1389 je pristupio sada Srpskom narodnom pokretu Naši.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading