"U IZVEŠTAJU NE POSTOJI NIŠTA ŠTO BI NAZVALI KRAĐOM IZBORA" Brnabić: Žao mi je što su neki ovo iskoristili za napad na sopstvenu zemlju

Autor:

Vesti

28.02.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je navela, Vlada Srbije najsnažnije osuđuje sve one koji su zloupotrebom javnih resursa, medija, a zahvaljujući postojanju različitim geopolitičkim interesa iskoristili sve ovo u poslednjim mesecima za napad na svoju zemlju, jer to je ono što se desilo.

"U IZVEŠTAJU NE POSTOJI NIŠTA ŠTO BI NAZVALI KRAĐOM IZBORA" Brnabić: Žao mi je što su neki ovo iskoristili za napad na sopstvenu zemlju

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija nastaviti da radi sa ODIR-om, a nastaviće se i sa implementacijom svih njihovih preporuka, u skladu sa praksom koju smo uveli 2019. godine od kada postoji radna grupa za saradnju sa tom organizacijom.

Cenimo ih, da li se slažemo sa svime što piše u ovom, svakako ne, ali nastavljamo da radimo na implementaciji preporuka. Ko god bude vodio buduću vladu RS, mi smo napravili odluku da smo posvećeni daljem radu s ODIR-om, kazala je Brnabić na konferenciji za medije.

Ona je navela da je izveštaj ODIR-a neuporedivo objektivniji od izveštaja nekih drugih međunaordnih institucija, koje, sada je to još očiglednije, su iskoristile sve ovo da vode političku kampanju protiv Srbije.

Od puste livade do fabrike koja zapošljava više od 2.000 ljudi

- Ovaj izveštaj to još jednom pokazuje, da njihovi izveštaji nisu imali nikakve veze sa održanim izborima u Srbiji, već su bili pritisci na Srbiju, radi nekih drugih i drugačijih geopolitičkih interesa. 

Kako je navela, Vlada Srbije najsnažnije osuđuje sve one koji su zloupotrebom javnih resursa, medija, a zahvaljujući postojanju različitim geopolitičkim interesa iskoristili sve ovo u poslednjim mesecima za napad na svoju zemlju, jer to je ono što se desilo.

- Kada pročitate izveštaj i vidite preporuke svi će moći da vide da ne postoje nikakvi ni dokazi ni kritike u vezi sa onim što su oni nazivali krađom izbora. Samim preporukama je jasno da su u Srbiji bili fer, pošteni, transparentni izbori, da imamo prpeoruke koje su sada, nakon rada sa ODIR-om od 2019. godine, mnogo blaži nego u mnogim zemljama članicama EU. Samim tim to pokazuje da su izbori bili fer, transparentni i u skladu sa demokratskim normama. Žao mi je što su neki ovo iskoristili za napad na sopstvenu zemlju, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije će nastaviti da radi sa ODIR-om i OEBS-om, nastaviće da se bori za vladavinu prava, za jake institucije i transparentnos.

- Verujemo da ćemo u ovim teškim trenucima, a situacija u svetu postaje sve kompleksnija, kao što smo juče mogli da vidimo nakon sastanka predsednika Makrona u Parizu, da ćemo mi svakako uspeti da sačuvamo stabilnost, demokratski poredak, slobode i prava građana, naglasila je Brnabić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Zvezdana Stratimirovic

28.02.2024 11:02

Ovo je veliki dan za demokratiju u Srbiji! Izveštaj ODIHR-a je pečat legitimnosti koji oslobađa zemlju od tereta lažnih optužbi i političkih igara.

Filip

28.02.2024 11:04

Izveštaj ODIHR je potvrdio da su #zbori u Srbiji protekli fer i da su bili pravi praznik demokratije. Jedino opozicija, koja je ubedljivo poražena, jer je narod neće, ide po svetu, pljuje po sopstvenoj zemlji i hoće na vlast mimo izbora.

beba

28.02.2024 11:04

Opozicija je tokom i posle izbora pokušavala silom i pretnjama da utiče na izborni rezultat. To nije bilo i nikada neće biti demokratsko ponašanje

Ja

28.02.2024 11:05

To smo i očekivali,jer krađe na izborima nije bilo,bolje da opozicija prihvati poraz nego da širi laži