BRNABIĆ: Određeni medji JUNAJTED GRUPE pre finalnog izveštaja ODIHR-a počeli da izveštavaju - TO SE DO SADA NI U JEDNOJ ZEMLJI NIJE DESILO!

Autor:

Vesti

28.02.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žao mi je što ovu konferenciju držim pre finalnog izveštaja koji će izaći kasnije danas, navela je na samom početku predsednica Vlade Srbije.

BRNABIĆ: Određeni medji JUNAJTED GRUPE pre finalnog izveštaja ODIHR-a počeli da izveštavaju - TO SE DO SADA NI U JEDNOJ ZEMLJI NIJE DESILO!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obraća se javnosti povodom izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima održanim u decembru u Srbiji.

- Žao mi je što ovu konferenciju držim pre finalnog izveštaja koji će izaći kasnije danas. Ali je činjenica da sam ovo morala da uradim jer su određeni mediji u okviru Junajted grupe već juče, iako izveštaj nije ni bio finalizovan, "ekskluzivno" počeli da navode stvari izfinalnog izveštaja ODIR-a, a što se do sada, pričali smo sa ljudima, nikada do sada ni u jednoj zemlji nije desilo. To prikazuje ozbiljno nepoštovanje i prema ovom finalnom izveštaju ODIR-a, ali je dobro da i oni  vide sa čime se mi u Srbiji suočavamo - rekla je predsednica Vlade pa dodala: 

- To su uradili da bi nastavili da formiraju lažni narativ koji se već mesecima kreira. Zato sam morala da reagujem, i da kažem ono što pretpostavljam da će se naći u finalnom izveštaju ODIR-a, da ne bismo dalje slušali besmislice i laži, od ljudi koji nisu mogli da sačekaju da se objavi izveštaj. Morali su da požure da bi taj svoj lažni narativ formirali - objašnjava Brnabić. 

Podsetimo, u Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Na samitu se očekuje i prisustvo predsednice Moldavije Maje Sandu, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani, kao i predsednice Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

Zvanični prijem počeće danas u 11 sati, u Kongresnoj Palati, a domaćin samita je premijer Albanije Edi Rama. 

Na poziv Rame, očekuje se prisustvo predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, kome će ovo biti prva poseta Albaniji.

Očekuje se da će se razgovarati o ratu u Ukrajini i njegovim posledicama. 


Samit se održava pod visokim merama bezbednosti, a na održavanju reda i bezbednosti skupa biće angažovano preko 1.600 pripadnika policijskih snaga.

Sutra se u Kongresnoj Palati održava Regionalni samit o planu rasta i konvergencije, na kojem će se razgovarati o evrointegracijama regiona i sprovođenju Plana rasta za Zapadni Balkan. 

Predviđeno je da se održe dve plenarne sesije, koje su posvećene postepenom uvođenju jedinstvenog tržišta i sprovođenju Plana rasta.

Samitu će prisustvovati i komesar Evropske unije za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji. 

Plan rasta za Zapadni Balkan predviđa finansijsku podršku od šest milijardi evra, od kojih su dve milijarde bespovratni grantovi, a četiri milijarde povoljni krediti koje daje EU, a cilj je da se podstakne ekonomski rast regiona i ubrza socio-ekonomsko usklađivanje.

Plan se odnosi na period od 2024. do 2027. godine i predviđa da svaka vlada zapadnobalkanske šestorke dobije određenu sumu novca na svakih šest meseci, zavisno od reformi koje je sprovela u tom periodu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Olga

28.02.2024 10:37

Dno dna je čime se Šolakovi mediji bave , pa to nema veze sa profesionalizmom sramota su za celo novinarstvo.

Jelena

28.02.2024 10:38

Mislim da mi u Srbiji nikada gore opozicije na političkoj sceni nismo imali. Grozno i čemerno.

Ljubicica

28.02.2024 10:40

Narod je na izborima pokazao svoju volju, a to je ono sto opoziciji ne odgovara.

Dejan

28.02.2024 10:41

Apsolutno nema nikakve sporne činjenice , nikakve kradje nije bilo i ovim izveštajem se stavlja tačka na ovu enormnu glupost očajne opozicije.