"NE ZNAM DA LI OSTAJEM MINISTARKA" MINISTARKA GOJKOVIĆ: Poboljšati materijalni položaj zaposlenih u kulturi

Autor:

Vesti

28.02.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je navela da ne zna da li ostaje u vladi, navodeći da bi to mogla da odgovori za nekih 15 dana. "Kao ministar nisam imala pun mandat, ali sam ponosna na rad i trud, svoj i svog tima", navela je Gojković.

"NE ZNAM DA LI OSTAJEM MINISTARKA" MINISTARKA GOJKOVIĆ: Poboljšati materijalni položaj zaposlenih u kulturi

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka kulture Maja Gojković izjavila je da smatra da treba raditi na poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih u kulturi.

"Problem datira iz vremena kada je Ivan Tasovac bio ministar kulture, i kada je u talasu povećanja zarada u ostalim sektorima, prosveti i kulturi, kultura izostavljena. Od tada povećanja u ovoj oblasti kaskaju", rekla je Gojković u intervjuu za današnje Večernje novosti.

Prema njenim rečima, ljudi nekada imaju iluziju da su zaposleni u kulturi "zvezde serija ili filmova, koji na neki drugi način, ipak, mogu da poprave te male plate u ustanovama".

"Ali, mnogo je više onih koji se bave poslovima bez kojih nema umetnosti - scenskih radinika, šaptača, kustosa, bibliotekara. Oni ne mogu da stanu na scenu, pa da čitaju saopštenja. Njih niko ne vidi", rekla je Gojković.

Ona je navela da ne zna da li ostaje u vladi, navodeći da bi to mogla da odgovori za nekih 15 dana. "Kao ministar nisam imala pun mandat, ali sam ponosna na rad i trud, svoj i svog tima", navela je Gojković.

Muzičari Beogradske filharmonije su se nedavno, pred koncert, obratili publici saopšenjem navodeći da su u teškom položaju, da imaju nerešene organizacione i materijalne probleme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

28.02.2024 10:10

Ova i bukvalno gazi po mrtvima (Tasovac). Na kraju mandata setila se radnika iz kulture.