"ZA SKUPŠTINU SU STVARI ČISTE KAO SUZA" Vučić: Videćemo kako će teći situacija u Beogradu! Verujem da možemo da imamo blizu DVOTREĆINSKE VEĆINE

Autor: D.B.

Vesti

24.01.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je dodao predsednik Vučić, što se tiče Skupštine Srbije, tu su, kaže, "stvari čiste, jasne, kao suza".

"ZA SKUPŠTINU SU STVARI ČISTE KAO SUZA" Vučić: Videćemo kako će teći situacija u Beogradu! Verujem da možemo da imamo blizu DVOTREĆINSKE VEĆINE

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se videti kako će ići dalja situacija sa izborima u Beogradu, a da su stvari "čiste kao suza" kada je reč o republičkom parlamentu.

- Da li će biti vlasti u Beogradu ili ne, zavisi od toga kako će (Aleksandar) Šapić, Ana (Brnabić) i ne znam ko još da razgovara sa drugim partnerima ili mogu li drugi da formiraju većinu, jer i Nestorović je dobio glasove, i to ne mali broj glasova, mislim u Srbiji, 170 hiljada, ako se ne varam. Dakle, to je za respekt i te kako. Tako da, videćemo kako će teći to oko Beograda - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

- Tu verujem da možemo da imamo blizu dvotrećinske većine. Videćemo. Zavisi od raznih razgovora, ali dvotrećinska većina nam je potrebna samo da bismo pokazali podršku svim ovim projektima, napretku Srbije i tome kako to možemo da uradimo, ne da bismo uzimali više vlasti nego što nam po Ustavu pripada - rekao je Vučić, a preneo Tanjug.


Podsetimo, predsednik Srbije danas je obišao radove na rekonstrukciji "Ložionice". 

Radovi obuhvataju rekonstrukciju "Ložionice" na svih 4.800 kvadratnih metara uz očuvanje prepoznatljivog izgleda, kao i vodotornja i okretnice, a predviđena je i izgradnja nove zgrade aneksa od 11.000 kvadratnih metara, uz podzemnu garažu i veliki park.

Kompletan kompleks prostiraće se na više od 23.000 kvadratnih metara, a cilj rekonstrukcije je očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa sa dodavanjem modernih elemenata.

U Ložionici je planirana i sala za događaje i okupljanja, kao i brojni prostori za razne aktivnosti kreativaca. Radovi na obnovi Ložionice započeti su pre oko godinu dana, kada je poručeno da će Ložionica biti mesto gde će ideja i inspiracija stvarati budućnost naše zemlje i biti spona između nasleđa i budućnosti.

Zgrada Ložionice izgrađena je pre 95 godina. Kompleks ima pet celina: objekat Ložionice, Aneks, Vodotoranj sa pasarelom, podzemnu garažu i spoljašnji prostor.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Pripjat

24.01.2024 13:07

Jedva čekam da se zakaže datum konstituisanja Skupštine, pa posle i Vlade, čisto da ovi drugosrbijanci dožive još nekoliko vezanih nervnih slomova.

Ana

24.01.2024 13:15

Vazno je da imamo vecinu kako bi i dalje nastavili nesmetamo da radimo i gradimo Srbiju na celu sa nasim predsednikom.

Nena

24.01.2024 13:17

Vučić je realni optimista.

Uros

24.01.2024 13:28

Svaka cast na takvom uspehu!