"OVE SCENE I GLEDALIŠTA BILE SU KREATIVNI DOM VRHUNSKIH UMETNIKA": Vučić obišao radove na obnovi Teatra "Bojan Stupica" (FOTO)

Autor:

Vesti

11.12.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva, dodaje.

"OVE SCENE I GLEDALIŠTA BILE SU KREATIVNI DOM VRHUNSKIH UMETNIKA": Vučić obišao radove na obnovi Teatra "Bojan Stupica" (FOTO)

Foto: Republika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene Stupica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- U obilasku radova na rekonstrukciji i obnovi Teatra "Bojan Stupica", godinama zapuštenog i zaboravljanog jezgra umetničkih krugova Beograda i sveta - naveo je on na Instagramu.

Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva, dodaje Vučić.

- Upravo ove scene i gledališta, bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život. Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar "Bojan Stupica", kako bi JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera. Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer nam je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih - zaključio je.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (47)

Loading
Petkoni983

11.12.2023 12:33

Jos jedan u nizu projekata koji ce biti uspesno priveden kraju...

Iva

11.12.2023 12:53

Kultura je suština jednog naroda,zato je ulaganje u nju od velike važnosti.

Jovana

11.12.2023 12:54

Тек ће бити нових и квалитетних премијера које ће се играти на реновираној сцени ЈДП-а.

Tijana

11.12.2023 13:08

Sa novom scenom da se vrato stari sjaj sceni pozorista i da zasijaju nove predstave.