PREDIZBORNI HAOS NA HOTELSKOM SLAVLJU U SURDULICI! Opozicinar prijavio ministra Novicu Tončeva da ga fizički napao na proslavi zdravtsvenih radnika! !

Autor:

Vesti

28.11.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesno je kako će se završiti ovaj sukob dvojice političara o kojem bruje Surdulica i okolina, ali izvesno je da su verzije događaja samih aktera ovog događaja oprečne. Dok doktor Mitić tvrdi da je Tončev iz čistog mira fizički nasrnuo na njega, ministar tvrdi da je to neistina i da je on vređan, psovan i provociran.

PREDIZBORNI HAOS NA HOTELSKOM SLAVLJU U SURDULICI! Opozicinar prijavio ministra Novicu Tončeva da ga fizički napao na proslavi zdravtsvenih radnika! !

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novica Tončev

Pedijatar Čeda Mitić, poverenik POKS za Surdulicu i koordinator za Pčinjski okrug, prijavio je policiji da ga je Novica Tončev, ministar bez portfelja i visoki funkcioner SPS, fizički napao na obeležavanju dana Zdravstvenog centra u Surdulici, u ponedeljak uveče, saznaje "Blic". Do sukoba dvojice nekada bliskih saradnika, a sada ljutih protivnika, došlo je u hotelu “Srbija” zbog čega je i policija intervenisala.

Neizvesno je kako će se završiti ovaj sukob dvojice političara o kojem bruje Surdulica i okolina, ali izvesno je da su verzije događaja samih aktera ovog događaja oprečne. Dok doktor Mitić tvrdi da je Tončev iz čistog mira fizički nasrnuo na njega, ministar tvrdi da je to neistina i da je on vređan, psovan i provociran.

Istinu bi trebalo da utvrdi sud, koji će dati odgovor kako su i zbog čega dvojica nekad najbližih saradnika - Mitić je bio na listi SPS i zamenik Tončeva dok je bio predsednik SO Surdulica - uz muziku zaratili i pokvarili proslavu zdravstvenih radnika iz ovog grada.

Neki od učesnika ove proslave kažu da je bilo i verbalnog i fizičkog obračuna između dvojice bivših prijatelja.

Doktor Čeda Mitić tvrdi da nije kriv za incident i da nijednim gestom nije izazvao bahato ponašanje Novice Tončeva.

- Slušao sam muziku sa nekim ljudima i u trenutku veselja stvorio se ispred mene ministar Novica Tončev i uhvatio me za bradu i vilicu i počeo da viče: "Đubre jedno, ja ću tebi...” To sam jedino zapamtio, jer sam se toliko uzrujao i u šoku sam, da i ne znam šta je rekao. On je mene iznenadio, jer da sam ga video da mi prilazi ja bih našao način da se odbranim. Nakon njegovog fizičkog nasrtaja na mene ja sam uzeo telefon kako bih obavestio policiju, ali Novica je pokušao da ga otme. Uspeo sam da mu ga izvučem iz ruke i stavim u džep, i nakon toga sam izašao iz hotela - kaže Mitić za "Blic".

Mitić je posle toga otišao u policiju i prijavio slučaj.

- Naveo sam i svedoke koji su bili tu i videli šta se desilo, ali sam naknadno saznao da je ministar Tončev na njih vršio pritisak kako ne bi izneli u policiji šta su čuli i videli. Napominjem da ja sa njim nisam bio u lošim odnosima, bio sam i kao nestranačka ličnost na listi SPS i njegov zamenik dok je bio predsednik SO Surdulica. Razišli smo se jer se ja sa nekim njegovim potezima nisam slagao i sada obavljam posao poverenika POKS za Surdulicu i koordinatora za Pčinjski okrug. Mene ovakvo ponašanje Tončeva ne iznenađuje jer je tokom prethodne izborne kampanje fizički nasrnuo i na mještane sela Jelašnica, koji su ga tužili - kaže Mitić.

Ministar Tončev negira navode doktora Mitića.

- To je laž, jer ja nijednim svojim gestom nisam uvredio gospodina Mitića, a kamoli fizički ga napao. On je mene napao verbalno, odnosno vređao, psovao i provocirao. To je uradio jer je bio pijan i ja sam mu samo rekao da to ne radi. Govorio mi je da je pala dinastija Obrenović i da će pasti i dinastija Tončev, i provocirao na nacionalnoj osnovi. On je nekada bio moj najbliži saradnik i njegova supruga je tada postavljena i za direktora Doma učenika. Funkciju je dobio jer je bio na listi SPS i korektno smo sarađivali, a sada me kao poverenik POKS za Surdulicu provocira - tvrdi Tončev.

- U iskazu policiji je naveo i da sam pokušao da mu uzmem telefon, što nije tačno, jer mu je ispao zato što je bio pod dejstvom alkohola. Da govorim istinu može se videti i iz izjava svedoka policiji koje je on naveo. Oni su negirali da sam ga fizički napao, a potvrdili da me je Mitić vređao i provocirao čak i na nacionalnoj osnovi - tvrdi ministar Tončev.

Na pitanje kako zna šta su svedoci izjavili, Tončev kaže:

- Oni su mi rekli!

U međuvremenu, oglasila se i koalicija NADA, čiji je POKS član, i potvrdila da je podneta prijava policiji protiv ministra Novice Tončeva zbog nasilničkog ponašanja.

- Koalicija NADA najoštrije osuđuje nasilništvo ministra bez portfelja Novice Tončeva koji je bez povoda fizički nasrnuo na Čedu Mitića, poverenika POКS za Surdulicu i koordinatora za Pčinjski okrug, tako što ga je uhvatio za bradu i vilicu i psovao pred drugim ljudima. Bahatost, nasilje i izvrgavanje zakona ruglu su drugo ime ove vlasti. Postupak ministra Tončeva je više pravilo, nego izuzetak. Tome se može stati na put jedino na izborima 17.decembra - izjavio je Vojislav Mihailović, jedan od lidera koalicije NADA.

(Republika/Blic)

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading