VAŽNI RAZGOVORI: Vučić se sastao sa ministrom odbrane Turske!

Autor:

Vesti

25.10.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovaralo se o potencijalnim oblastima saradnje između dve zemlje, uključujući vojnu saradnju, zajedničke vežbe i obuke, te razmenu iskustava i tehnologije u domenu odbrane.

VAŽNI RAZGOVORI: Vučić se sastao sa ministrom odbrane Turske!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Ministar odbrane Republike Turske, Jašar Guler, doputovao je danas u zvaničnu posetu Srbiji, gde je održao susret sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem. Sastanku su prisustvovali i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kao i Hami Aksoy, portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ova poseta ima veliki značaj za bilateralne odnose između Srbije i Turske te otvara mogućnost za produbljivanje saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti. U okviru dvodnevne posete, ministri Vučević i Guler su se fokusirali na aktuelnu bezbednosnu situaciju kako u Srbiji tako i u širem regionu, kao i na globalne izazove koji se tiču bezbednosti.

Razgovaralo se o potencijalnim oblastima saradnje između dve zemlje, uključujući vojnu saradnju, zajedničke vežbe i obuke, te razmenu iskustava i tehnologije u domenu odbrane. Ministar Guler je istakao važnost očuvanja stabilnosti i mira u regionu i izrazio spremnost Turske za jaču saradnju s Srbijom u ostvarivanju tih ciljeva.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Zana

25.10.2023 13:22

Srbija je zemlja koja gaji prijateljske odnose sa celim svetom i zdravi odnosi mogu Srbiji da donesu samo boljitak.

Zox

25.10.2023 13:23

Iako nam je vojska dobro obucena i opremljena dobro je čuti i nešto novo

Zox

25.10.2023 13:24

Oba lidera imaju sa čime da se pohvale

Ana

25.10.2023 13:26

Nova saradnja je na vidiku! Velika cast je cuti ovo!