NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR NA KIM: Uhapšen još jedan Srbin na severu Kosmeta

Autor: Republika.rs

Vesti

18.08.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je priveden pod optužbom za krivično dela pretnja koje je navodno učinjeno prema Radojici Radomiroviću

NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR NA KIM: Uhapšen još jedan Srbin na severu Kosmeta

Foto: Printskrin/Facebook/Kosovo online

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji se nastavlja, uhapšen je još jedan Srbin na severu Kosmeta!

Nebojša Virijević iz Leška kod Leposavića, uhapšen je na kućnom pragu, naočigled porodice i bolesne majke i bez ijednog dokaza, pod optužbama da je pretio Radojici Radomiroviću kada je sa grupom od desetak ljudi pokušao da uđe u zgradu kod nelegitimnog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija.

Nebojša već tri meseca, sa brojnim građanima protestuje ispred opštinske zgrade u Leposaviću protiv nametanja nelegitimno izabranih vlasti, a u sredu je bio među onima koji su izviždali Radomirovića.

On je priveden pod optužbom za krivično dela pretnja koje je navodno učinjeno prema Radojici Radomiroviću. Očekujem da sutra bude izveden pred sudiju kako bi se izjasnio o celom događaju - rekao je Nebojša Vlajić, njegov advokat.

- Danas je na kućnom pragu uhapšen moj kolega sa kojim radim deset godina. Pošten i vredan domaćin i otac troje dece - rekla je Jasmina Savić za Kosovo onlajn, koleginica uhapšenog Srbina.

Republika

Foto: Kosovo Online

 

Dodaje da je Virijević uhapšen pod optužbom da je pretio Radomiroviću, što, kaže Savić, nije tačno.

Kao i prethodna tri meseca, i u sredu je organizovan miran protest ispred zgrade Opštine Leposavić, gde su se okupili lekari, prosvetni radnici, opštinski radnici i svi građani koji ne mogu da ostvare svoja prava u vezi sa ličnim dokumentima i potvrdama koje se vade u opštinskim kancelarijama.

- On jeste izviždan, ali mu niko nije pretio iako je snimao okupljene - rekla je ona i dodala da je ovo što se sprovodi nad Srbima najveća moguća tortura.

- Svesni smo da Aljbin Kurti ovakvim ponašanjem želi da zastraši Srbe, da ne bismo više dolazili ispred opštine gde godinama radimo“, kaže Savić.

Srbi i sutra ispred Opštine - ne odustaju od zahteva

Srbi će i sutra biti ispred Opštine, a Jasmina kaže da niko neće odustati od svojih zahteva.

- Protestoaćemo svim demokratskim sredstvima koja su dozvoljena u celom svetu - kaže Savić i dodaje da niko ne shvata kako u čisto srpskoj sredini, pred očima međunarodne zajednice, gradonačelnik može da bude čovek koji ni u jednom momentu nije našao za shodno da se pojavi pred ljudima koje hoće da predstavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading