VUČIĆ ODUVAO LAŽNE PATRIOTE: Istraživanje pokazalo uz koga je narod, BROJKE NE LAŽU!

Autor:

Vesti

12.04.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da su sada izbori, SNS bi imao čak 45,5 odsto glasova, dok bi desničari ostali ispod pet, pokazuju rezultati ankete

VUČIĆ ODUVAO LAŽNE PATRIOTE: Istraživanje pokazalo uz koga je narod, BROJKE NE LAŽU!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/N.Raus, S.Radovanovic



Srpska napredna stranka, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na čelu, ima ubedljivo najveću podršku, pokazala su najnovija istraživanja agencije "Faktor plus". Uprkos pokušajima da iskoristi tešku situaciju na Kosmetu, još jednom se dokazalo da lažna patriotska opozicija nema uporište u narodu.


JAHANJE NA UKRAJINI


Naime, SNS bi, da su izbori sada, osvojila čak 45,5 odsto glasova. Odmah iza nje je Socijalistička partija Srbije, a na trećem mestu Stranka slobode i pravde. Samozvane patriote, koalicija NADA, Dveri i Zavetnici bi imali ispod pet odsto podrške. Ukratko, kada bi se cenzus vratio na nekadašnjih pet odsto, ove dve grupacije ne bi imale nikakve šanse da uđu u parlament.


Direktor agencije "Faktor plus" Predrag Lacmanović kazao je da desnica trenutno ubira poene na temama u vezi s ratom u Ukrajini, dok se, s druge strane, otvara prostor za napredak proevropskih stranaka.


- Desnica trenutno pokušava da pridobije što više glasova, s tim što će se tek videti da li će ujedinjena moći da izađe na izbore. Trenutno postoji mali evroskepticizam zbog pritisaka na našu zemlju da uvedemo sankcije Rusiji i implementiramo Ohridski sporazum. Ako bi ti pritisci popustili, rejting proevropskih stranaka bi rastao jer većinski deo Srbije nema ništa protiv EU - rekao je Lacmanović.


EVROPA SVE DALJE


Zoran Tomić, narodni poslanik SNS, kaže da su dela ta koja govore, te otuda i poverenje građana.


- Bez obzira na silne napade opozicije na Aleksandra Vučića i SNS, nisu poljuljali poverenje građana. Ne mogu lažima i mahinacijama da utiču više na građane. Dela su ta koja govore jer nema dela Srbije u koji se ne ulaže - naveo je Tomić.


S druge strane, istraživanja pokazuju i to da se građani više nadaju tome da će Srbija postati članica Evropske unije nego što veruju da će se zaista to i desiti, zbog, kako je većina njih navela, sve češće naracije koja se čuje iz Brisela, koja se protivi proširenju EU, kao i zbog sve većih pritisaka na Srbiju jer ne uvodi sankcije Rusiji, ali i problema rešenja kosovskog pitanja.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

 


Krstić: Prevaranti i šarlatani ne prolaze


Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, smatra da je ovo istraživanje pokazalo pravo stanje stvari.


- Ovi rezultati govore da se na populizmu, kvazipatriotskim lažima, olakim obećanjima i nasilju više ne dobijaju laki politički poeni. Izgleda da su građani naučili da prepoznaju šarlatane i prevarante. Sad je samo pitanje kada će opozicioni šarlatani nestati s političke scene da bi se napravio prostor za ozbiljnu opoziciju, onu koja će se baviti politikom, a ne podvalama - ocenjuje Krstić.


SPS viđen u Narodnom pokretu


Čak 78 odsto građana smatra da će SPS, zajedno sa SNS, biti u Narodnom pokretu, o čijem se formiranju, na inicijativu predsednika Vučića, priča već nekoliko meseci. Posebno je zanimljivo to što čak 12 odsto ispitanika veruje da će se u Narodnom pokretu naći i SSP, kao i koalicija NADA.



koliko bi osvojili da su sad izbori
SNS 45,5
SPS 10,7
SSP 6,9
Zavetnici, NADA 4,5
Dveri 4
* u procentima
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (177)

Loading
Dada

12.04.2023 20:05

Narod je uz predsednika jer vidi da predsednik Vucic radi najbolje za narod

Cvetke

12.04.2023 20:06

Ne znam ko je radio anketu, ali mi se čini da su mnogo pogrešili. Glas naroda je na strani Vučića mnogo, mnogo veća.

Saska

12.04.2023 20:07

Da su sada izbori opet bi pobedio Vucic i SNS, jer se rezultati njegovog rada vide i njemu narod veruje.

Milja

12.04.2023 20:07

Ma narod zna ko je Vučić i zato ga i ceni i poštuje